Bejgli (paleo)
sponsored links
Bejgli (paleo)
Hozz?val?k k?t r?dhoz:
a t?szt?hoz:
- 10 ev?kan?l h?jas mandulaliszt ( Vass Mandula )
- 5 ev?kan?l bambuszrostliszt
- 1 mokk?skan?l foszf?tmentes s?t?por
- 2 ev?kan?l ?tif?magh?j ?s 1,5 dl langyos v?z ( elkeverni )
- 1 mokk?skan?l m?zeskal?cs f?szerkever?k
- csipet s?
- 4 ev?kan?l poreritrit
- 3 toj?s
- 1 kiskan?l mandulavaj ( Vass Mandula )
- 1 dl mandulatej ( nat?r )
a rudak leken?s?hez: 1 toj?s
a mandul?s t?ltel?khez:
- 6 ev?kan?l dar?lt, blans?rozott mandula
- 1 mokk?skan?l mandulaolaj ( Vass Mandula )
- 4 p?pozott ev?kan?l poreritrit
- f?l citrom reszelt h?ja
- 2 kiskan?l mandulavaj ( Vass Mandula )
- k?shegynyi van?lia
- k?shegynyi m?zeskal?cs f?szerkever?k
- 1 mar?k aszalt ?fonya (nat?r) felapr?tva
- 6 ev?kan?l mandulatej ( nat?r )
A t?ltel?k minden hozz?val?j?t alaposan elkeverj?k egym?ssal ?s a kiny?jtott t?szt?ra kenj?k.
a m?kos t?ltel?khez:
- 6 p?pozott ev?kan?l dar?lt m?k
- 4 ev?kan?l agav? szirup
- 2 ev?kan?l s?rgabaracklekv?r ( mentes )
- f?l citrom reszelt h?ja
- 1 mokk?skan?l ?r?lt fah?j
- 2 kiskan?l mandulavaj (Vass Mandula )
- 1 mar?k aszalt szilva apr?ra v?gva
- 2 ev?kan?l nat?r mandulatej
A t?ltel?k minden hozz?val?j?t alaposan elkeverj?k egym?ssal ?s a kiny?jtott t?szt?ra kenj?k.
A t?szta elk?sz?t?se:
Minden hozz?val?t kim?r?nk ?s j?l ?sszegy?rjuk. Az ?gy kapott t?szt?t megfelezz?k ?s k?t lapot ny?jtunk ki bel?le, k?t s?t?pap?r k?z?tt. Kb. 30 cm hossz?t, kb. 20-25 cm sz?leset. A t?ltel?ket a t?szt?ra kenj?k ?gy, hogy a sz?lein maradjon 1-1 cm ?resen. A sz?leit r?hajtjuk a t?ltel?kre, majd ?vatosan feltekerj?k a s?t?pap?r seg?ts?g?vel, amit k?zben apr?nk?nt elt?vol?tunk a t?szt?r?l. A feltekert t?szt?t a s?t?pap?rral egy?tt egy 20x30 cm-es tepsibe helyezz?k, majd mell? a m?sik rudat. Lekenj?k toj?ss?rg?j?val mindkett?t, ?s hagyjuk h?v?s helyen f?l ?r?t pihenni. Ezut?n toj?sfeh?rj?vel kenj?k ?t ?s ism?t hagyjuk pihenni f?l ?r?t.
180 fokra el?meleg?tett s?t?ben kb.30 percig, aranybarn?ra s?tj?k. Hagyjuk h?lni a s?t?pap?rban, majd f?l ?ra eltelt?vel t?vol?tsuk el al?la, s hagyjuk tov?bb h?lni. M?snap szeletelj?k. El?ll?s, eg?szs?ges, nagyon finom s?tem?ny!
J? ?tv?gyat!
Megjegyz?s: Avag? szirup helyett foly?kony ?des?t?t, pl.szt?vi?t is haszn?lhatunk, de abb?l j?val kevesebb kell bele! Illetve poreritritettel , vagy porxukorral is kiv?lthatjuk az agav?-t.
Az alapanyagok?rt K?sz?net a Vass Mandul?nak !