Bejgli ajánlatom: mákos-meggyes, diós-vörösáfonyás és diópános-szilvalekváros

2013-12-10

sponsored links

 

Edit barátnõmnek szeretettel...... :)

Itt az ideje gyakorlatozni egyet az ünnepekre bejgli-ügyben mert repül az idõ és mindjárt itt van Szenteste! Van egy jól bevált receptem ami omlós és finom a házi disznózsírnak és a vajnak köszönhetõen. Lássuk a töltelékeket:
  • Mákos-meggyes: ez nálunk az örök kötelezõ, férjem kedvenc ízkombinációja
  • Diós-vörösáfonyás: nõvérkémnek, aki csak a diót szereti viszont a mazsolát nem. Ezért most megpróbáltam a diótölteléket aszalt vörösáfonyával feldobni. Remélem nem lõttem nagyon mellé!
  • Diópános-szilvalekváros:  én alapvetõen szeretem a diós bejglit csak mindig kicsit fojtósnak találom. Ezért idén diópánt, azaz diómarcipánt készítettem és azt kombináltam az õsszel készült, üstben fõtt, legigazibb szilvalekvárral. Higgyetek nekem, ez egy nyerõ páros! Szerintem ez lett a legfinomabb!!
Elmondanám még, hogy életemben elõször nem repedtek ki a bejglik!!! Az, hogy ez jó vagy rossz, nálunk nem egyértelmû, ugyanis a férjem szerint csak az a bejgli jó, ami kirepedt, mert abban tutira van elég töltelék!  Töltelék ebben is van - ezt a fotók is igazolják - így most várom a kóstolás utáni ítéletet, a telefonban ugyanis csak annyit mondott - a "repedezetlen" állapotra - : "Ajajj!!" :-DDD
    Hozzávalók a tésztához:

    1kg liszt ...

    Folytats a blogon ... teller-cake.blogspot.com/2013/12/bejg...

    sponsored links

    Keres?s