Beignet fánk
sponsored links
Esténként mostanában TV Paprikát szoktunk nézni, tök jó ihletgyûjtés céljából :-) Egyetlen dolog zavaró mikor nem mondják a mûsorban, hogy mibõl mennyit raknak bele, így ennek a receptjét Lila Füge oldalán találtam.
A lényeg, hogy nagyon lágy tésztát készítsünk! Nem lesz könnyû dolgozni vele, de megéri.
Hozzávalók:
Az egészet beleöntjük egy nagy tálba, amiben már ott van a többi alapanyag, összedolgozzuk pár perc alatt.
Lefedjük és várunk míg kétszeresére kel.
Kiöntjük az elõtte nagyon jó belisztezett felületre, a tetejét is jól belisztezzük és 1- 1,5 cm vastagra nyújtjuk.
Kiszaggatjuk, vagy kockára vágjuk, újra hagyjuk kelni 15-20 percet, majd forró olajban kisütjük.
A tészta még harmadik nap is olyan puha volt mint elsõ nap.
Mivel szép nagyra nõtt és kellõen üreges volt, minden bizonnyal jól meglehet tölteni, de mi most csak beletunkoltuk és lekvárba és úgy ettük.
A lényeg, hogy nagyon lágy tésztát készítsünk! Nem lesz könnyû dolgozni vele, de megéri.
Hozzávalók:
- 2 dl langyos tej
- 2,5 g élesztõ
- 3 evõkanál cukor
- 30 dkg kefir ( vagy tejföl)
- 1 egész tojás
- csipet só
- 45 dkg liszt
- fél teáskanál szódabikarbóna
Az egészet beleöntjük egy nagy tálba, amiben már ott van a többi alapanyag, összedolgozzuk pár perc alatt.
Lefedjük és várunk míg kétszeresére kel.
Kiöntjük az elõtte nagyon jó belisztezett felületre, a tetejét is jól belisztezzük és 1- 1,5 cm vastagra nyújtjuk.
Kiszaggatjuk, vagy kockára vágjuk, újra hagyjuk kelni 15-20 percet, majd forró olajban kisütjük.
puha felhõk ölelése :-) |
Mivel szép nagyra nõtt és kellõen üreges volt, minden bizonnyal jól meglehet tölteni, de mi most csak beletunkoltuk és lekvárba és úgy ettük.