Beigli - könnyû zabos tésztával - A minõsítése: KIVÁLÓ

2010-11-27

sponsored links

Ezt a beiglit tiszta szívembõl ajánlom! A tésztája könnyû. Nem morzsálódik. Nagyon kevés kompromisszumos zab van benne. Tegnap délután a maradék töltelékhez készítettem próbaként. Reggelre kis családom vékonydongájú férfi tagjai két rúd beiglit eltüntettek:D

Hozzávalók 3 db fél kg-os beigli tésztájához:

  • 25 dkg zabpehelybõl darált zabliszt
  • 40 dkg mandulaliszt (õrölt mandula)
  • 10 dkg vaj
  • 6 db egész tojás
  • Késhegynyi szódabikarbóna
  • Pici só
  • Stevia vagy nyírfacukor ízlés szerint
  • 1 tojás elkeverve kevés xukorral a tészta kenéséhez
  • Vaníliás xukor a cukrozáshoz

Töltelék:

  • Diós és mákos töltelék leírást találsz Zsóka beigli receptjében találod (az ottani mennyiségnél 3 beigli esetében kevesebbet készíts!)
  • Külön bejegyzésben találsz egy gesztenye töltelék receptet is

Elkészítés:

  • A tészta hozzávalóit jól dolgozd össze, és két zsírpapír között nyújtsd ki 2-3 cm vastagságúra - Vigyázz, hogy ne legyen túl vékony, mert akkor sütéskor elszakadhat!
  • A kinyújtott tésztáról vedd le a felsõ papírt, és kend el a töltelékeket a tésztalapokon
  • A beigliket tekerd fel, és gurítsd át a zsírpapírral kibélelt tepsibe
  • 1 db tojást keverj el egy kevés xukorral, és kend be a tészta rudakat
  • Elõmelegített sütõben kb. 35-40 perc alatt fog a beigli megsülni
  • A kész beiglit vaníliás porxukorral (kávédarálóban darált nyírfacukor + vanília) szórd meg

Nekem ez a beigli ízlik a legjobban!


Folytats a blogon ... paleolihlet.freeblog.hu/archives/2010...

sponsored links

Keres?s