Bazsalikomos panna cotta eperzsel?vel
sponsored links
Hozz?val?k: (6 poh?rhoz)
7 dl tejsz?n
1 dl zs?ros tej
f?l citrom reszelt h?ja
12-13 g bazsalikomlev?l (n?lam fah?j arom?j? bazsalikom)
10 dkg krist?lycukor
1 mokk?skan?l Dr.Oetker van?liaaroma
4 lap zseelatin
Az eperzsel?hez:
kb. 2 mar?knyi (fagyasztott) eper
1 lapzselatin
?zl?s szerint krist?lycukor
A tejsz?nt, tejet, van?liaarom?t, reszelt citromh?jat ?s a bazsalikomleveleket botmixerrel turmixoltam. Egy vastag alj? l?basban melegedni tettem, hozz?adva a cukrot is. Amikor m?r j? meleg, de nem forr, levettem, hagytam 5 percet ?llni, majd s?r? szit?n ?tsz?rtem,egy kan?llal j?l kinyomkodtam a visszamaradt bazsalikomleveleket ?s ciromh?jraszel?ket. A lesz?rt kever?ket vissza?nt?ttem a l?bask?ba, melegedni tettem ?jra. Nem kell forralni.
K?zben a lapzselatinokat hideg v?zbe ?ztattam.
Mikor a kever?k j? meleg, hozz?adtam a kinyomkodott zselatinlapokat, kevergetve hagytam elolvadni ?s kiadagoltam az el?k?sz?tett poharakba. Folpack f?li?val letakartam ?ket, hagytam kih?lni, azut?n beraktam a h?t?be. Mikor megdermedt, elk?sz?tettem az eperzsel?t.
Az epret (?n m?g fagyosan) negyedekbe v?gtam. ?zl?s szerint cukrot adtam hozz?, p?r ev?kan?l vizet ?s melegedni tettem. K?zben 1 zselatinlapot hideg v?zbe ?ztattam. Mikor az eper egyet rottyant, hozz?adtam a kinyomkodott zselatinlapot, hagytam elolvadni. Kevergetve kih?t?ttem, ?s a poharak tetej?n ?vatosan elosztottam. (Meg kell v?rni, am?g az epres massza kih?l,k?l?nben feloldja a m?r megdermedt bazsalikomos tejsz?nt.) Beraktam a h?t?be masnapig dermedni.