Bazsalikomos eperlekvár lúzereknek

2010-05-31

sponsored links

Balek voltam a piacon. Néztem, milyen szép epret árul a néni, egészségeset, aprószemût, kértem is másfél kilót, nem volt gyanús, hogy azt a másik ládából szedi, rögtön bele is rakja szatyorba... Otthon meg az agyvérzés kerülgetett a másfél kiló epermassza fölött.
Szitkozódva átválogattam, a még fogyasztható darabokat különraktam, aztán ott topogtam a fél adag massza fölött, mégis mit csináljak??? Kidobni nincs szívem (azzal megvárom, míg meg is penészedik), turmixnak rengeteg, sütni nincs kedvem.
Lekvár, hasított belém a felismerés! Nyomott eprek lábosba bele, kicsi lángon fõzni kezdtem, elég hamar leve lett, kicsit szétnyomkodtam, fõzdögéltem, amikor már eléggé szétfõtt, nyomtam bele valamennyi cukrot, nem sokat, mert nálunk a savanykás lekvár a menõ.
Kóstoltam. Fanyalogtam. Kéne bele valami balhé. Tanácstalan, lusta és kreativitástól mentes voltam. Nem jutott az eszembe semmi. Kínomban kimentem a kertbe, és levettem két óriási levél bazsalikomot, és beledobtam a lekvárba, ami alatt már elzártam a tûzhelyet. Megkevertem, és egy percig állni hagytam, aztán a leveleket kidobtam, lekvárt üvegbe tettem, elégedetten hátradõltem.

Lett belõle egy (igen, 1:) 3,5 decis üveg lekvár, szerintem csak igen vájtnyelvûek szúrnák ki benne a bazsalikomot, persze ha tudjuk, az más, én mindenesetre nagyon elégedett vagyok vele.
Eper+bazsalikom jóóóó.

Folytats a blogon ... marsbelibolt.blogspot.com/2010/05/baz...

sponsored links

Keres?s