Bazsalikom pesto
sponsored links
Idén elõször megpróbálkoztam a bazsalikomtermesztéssel.
Tavasszal elvetettem a magokat egy nagyobb cserépben, amikor kikeltek a palánták, kiültettem õket a virágoskert sarkába és vártam, hogy növekedjenek.
Ez olyan jól sikerült, hogy mostanra közel fél méteres, terebélyes bokrok lettek és bármennyire szeretjük is ezt az illatos növényt, világossá vált, hogy ennyit frissen már képtelenek leszünk elfogyasztani, mielõtt tönkremegy.
A pestokészítés tûnt a legjobb módszernek a megmentésükre, de mint kezdõnek, kellett egy recept.
Találtam is jó párat a neten, végül Receptmûves és Terebess fûszerkalauz változata tetszett meg leginkább. Az elsõ azért, mert abban mandula szerepel a fenyõmag helyett, amit lényegesen könnyebb beszerezni, a második pedig a mozsár használata miatt.
Ez volt az elsõ, házilag készített pesto-m és utólag azt mondom, már sokkal elõbb ki kellett volna próbálnom.
Százszor finomabb, mint a boltban kapható változat és tényleg percek alatt kész.
Sokféle ételhez felhasználható vagy csak egyszerûen pirítósra kenve is kiváló.
Hozzávalók: ...