Batyuban sült garnéla sütõtökkel
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre: 12 db éti ostorgarnéla, 250 g sütõtök (tisztítva mérve), 1/2 édes narancs, 1 gerezd fokhagyma, 2 ek. zsemlemorzsa, só, fehér bors, egy kis csokor petrezselyemzöld, 1 ágacska rozmaring, vaj, extra szûz olívaolaj
A sütõtököt 1-2 mm vastag szeletekre vágjuk. A fokhagymagerezdeket meghámozzuk, a petrezselyemzölddel együtt durvára aprítjuk, és összekeverjük a zsemlemorzsával valamint 2-3 ek. olívaolajjal. A rozmaring levélkéket lecsipkedjük az ágról.
A garnélák páncélját lefejtjük úgy, hogy az utolsó szelvény a farokrész végén maradjon. A húsban futó bélcsatornát eltávolítjuk.
Egy serpenyõben kevés olívaolajat és vajat hevítünk. Belehelyezzük a sütõtök szeleteket, sóval, borssal valamint a rozmaring levélkékkel fûszerezzük, és ...