Barbecue BBQ csirkesz?rnyak
sponsored links
- K?sz?ts?k el a BBQ sz?szt, ak?r m?r napokkal a s?t?s el?tt.
- A csirkesz?rnyakat megtiszt?tjuk a tollmaradv?nyokt?l. A sz?rnyv?geket is le lehet vagdosni, de mi szeretj?k, ez?rt rajta szoktam hagyni. S?zzuk meg mindk?t oldalukon, ?s egy ?pp csak kiolajozott tepsibe rakjuk ?ket.
- Fedj?k le a tepsit aluf?li?val, ?s kezdj?k el s?tni 170 fokos s?t?ben l?gkever?ssel. Ha beindult a s?l?s, akkor a l?gkever?st levessz?k, ?s als?-fels? s?t?ssel 45 percig s?tj?k.
- Levessz?k a f?li?t. Ha a h?s t?l sok l?t eresztett, akkor ezt egy t?lba ?vatosan kikanalazzuk. Remek alapl? lehet leveshez. Sajnos manaps?g gyakran el?fordul, hogy a v?s?rolt h?s vizesebb a kellet?n?l!
- Tegy?nk 2-3 ev?kan?l olajat ?jra al?juk, ?s a sz?rnyak mindk?t oldal?t kenj?k meg j? vastagon a BBQ sz?sszal. A forr? h?st csipesszel fogjuk.
- Ism?t ind?tsuk be a l?gkever?st, ?s addig s?ss?k, m?g a sz?sz r?karamelliz?l?dik a sz?rnyakra. Ez kb. 15 perc.
T?lal?skor a megmaradt sz?szt m?g a kiszedett forr? sz?rnyakra locsolhatjuk, vagy felforr?s?tva mell? t?laljuk.
Akinek nincs l?gkever?se, az a s?t?s elej?n ?s v?g?n helyette vegye a h?t magasabbra.