Barackos t?r?kr?m

2019-08-04

sponsored links

Egy egyszer?, k?nny?, ny?ri finoms?g. Nem csak barackkal, hanem b?rmilyen, ?zl?s?nk szerinti gy?m?lcs felhaszn?l?s?val k?sz?lhet. Legink?bb ?vegpoh?rban (fagyiskehelyben) mutat j?l, ahol az egyes r?tegek sz?pen l?tszanak. ?rdemes k?s?rletezni a k?l?nf?le gy?m?lcs?kkel, amelyekb?l remek p?r?k, sz?szok k?sz?thet?k.

Hozz?val?k (6-8 szem?lyre):

A t?r?kr?mhez:

50 dkg t?r?
25 dkg mascarpone
6 nagy ev?kan?l g?r?g joghurt
1 r?d van?lia magja
6 ev?kan?l porcukor
1 citrom/lime reszelt h?ja (?zl?s szerint)

A sz?szhoz:

1 kg s?rga h?s? ?szibarack (hi?ny?ban a tavalyi bef?tt a polcr?l)
n?h?ny ev?kan?l cukor
pici v?z
1 csipet sz?dabikarb?na
1 ev?kan?l zselatinpor (elhagyhat?)

Elk?sz?t?s:

A t?r?kr?mhez a hozz?val?kat alaposan leturmixoljuk, hogy egy teljesen homog?n szerkezet?, k?zepesen l?gy, ?llag?t megtart? kr?met kapjunk. K?stol?s ut?n ?zl?s?nk szerint korrig?ljuk ?s k?szen is van.

Ez a kr?m m?r ?nmag?ban fogyaszthat?, nem kell t?bb? van?li?s t?r?kr?met v?s?rolni az ?zletben, mert pont annyira finom az ?ze ?s az ?llaga is. A gy?m?lcsb?l k?sz?lt sz?sz, m?r a csak a hab a tort?n..., esetemben ?szibarackb?l.

A cukorb?l ?s n?h?ny ev?kan?l v?zb?l karamellt k?sz?t?nk, a karamellre dobjuk a h?j?t?l ?s magjait?l megszabad?tott barackokat, majd puh?ra p?roljuk. Ha a gy?m?lcs m?r puha, akkor alaposan leturmixoljuk, hozz?adjuk a sz?d?t ?s a zselatinport, majd hideg v?zbe ?ll?tjuk ?s kavargatva gyorsan leh?tj?k.

T?lal?s:

Az ?vegpoh?rba/fagyis kehelybe r?tegezz?k a gy?m?lcssz?szt ?s a t?r?kr?met, tetej?re egy szelet barack ?s mentalev?l ker?l a "pucc" miatt.


Folytats a blogon ... labas-fazek-fakanal.blogspot.com/2019...

sponsored links

Keres?s