Barackos t?r?kr?m
sponsored links
Egy egyszer?, k?nny?, ny?ri finoms?g. Nem csak barackkal, hanem b?rmilyen, ?zl?s?nk szerinti gy?m?lcs felhaszn?l?s?val k?sz?lhet. Legink?bb ?vegpoh?rban (fagyiskehelyben) mutat j?l, ahol az egyes r?tegek sz?pen l?tszanak. ?rdemes k?s?rletezni a k?l?nf?le gy?m?lcs?kkel, amelyekb?l remek p?r?k, sz?szok k?sz?thet?k.
Hozz?val?k (6-8 szem?lyre):
A t?r?kr?mhez:
50 dkg t?r?
25 dkg mascarpone
6 nagy ev?kan?l g?r?g joghurt
1 r?d van?lia magja
6 ev?kan?l porcukor
1 citrom/lime reszelt h?ja (?zl?s szerint)
A sz?szhoz:
1 kg s?rga h?s? ?szibarack (hi?ny?ban a tavalyi bef?tt a polcr?l)
n?h?ny ev?kan?l cukor
pici v?z
1 csipet sz?dabikarb?na
1 ev?kan?l zselatinpor (elhagyhat?)
Elk?sz?t?s:
A t?r?kr?mhez a hozz?val?kat alaposan leturmixoljuk, hogy egy teljesen homog?n szerkezet?, k?zepesen l?gy, ?llag?t megtart? kr?met kapjunk. K?stol?s ut?n ?zl?s?nk szerint korrig?ljuk ?s k?szen is van.
Ez a kr?m m?r ?nmag?ban fogyaszthat?, nem kell t?bb? van?li?s t?r?kr?met v?s?rolni az ?zletben, mert pont annyira finom az ?ze ?s az ?llaga is. A gy?m?lcsb?l k?sz?lt sz?sz, m?r a csak a hab a tort?n..., esetemben ?szibarackb?l.
A cukorb?l ?s n?h?ny ev?kan?l v?zb?l karamellt k?sz?t?nk, a karamellre dobjuk a h?j?t?l ?s magjait?l megszabad?tott barackokat, majd puh?ra p?roljuk. Ha a gy?m?lcs m?r puha, akkor alaposan leturmixoljuk, hozz?adjuk a sz?d?t ?s a zselatinport, majd hideg v?zbe ?ll?tjuk ?s kavargatva gyorsan leh?tj?k.
T?lal?s:
Az ?vegpoh?rba/fagyis kehelybe r?tegezz?k a gy?m?lcssz?szt ?s a t?r?kr?met, tetej?re egy szelet barack ?s mentalev?l ker?l a "pucc" miatt.