Barackos párna

2010-07-28

sponsored links

Tegnap kaptunk egy kevés õszibarackot, de az íze rettenetesen keserû volt. Beugrott, hogy van még egy csomag leveles tészta a mélyhûtõben, úgyhogy éjszaka nekiestem reggelit készíteni.


Hozzávalók (8 darabhoz)
  • egy csomag mélyhûtött leveles tészta (500 g)
  • 3-4 kisebb õszibarack
  • kb. 6-8 ek. kristálycukor (a barack édességétõl függõen)
  • 2 tk. vaníliás porcukor / vagy egy egész rúd vanília
  • 2 lapos ek. keményítõ
  • 1 tojás (lekenéshez)
A barackot megtisztítottam, meghámoztam majd kis kockákra vágtam. Egy lábasban nagyon kevés vízzel felöntöttem, hogy ne égjen le. Hozzákevertem a cukrot és a vaníliás porcukrot. Hagytam pár percig puhulni, majd (1-2 tk-nyi) hideg vízzel elkevert keményítõvel besûrítettem. Ezután a leveles tésztát felengedtem és nagyjából 1 centi vastagra kinyújtottam. A két szélét a közepéig felhajtottam, majd félbevágtam. Az így kapott két félbehajtott csíkot 4-4 (lehetõleg egyenlõ) részre osztottam. Ezek egyik felét bevagdostam késsel, a másikat megtöltöttem a barackos szósszal. A széleket alaposan lenyomkodtam, hogy ne tudjon belõle kifolyni az "esszencia". Óvatosan lekentem a tojással és 180 fokon, elõmelegített sütõben enyhén pirosra sütöttem. Miután kihûltek, kevés porcukrot hintettem a tetejükre.


! Az a jó benne, hogy bármilyen szezonális gyümölccsel - sós verzió esetében zöldséggel elkészíthetõ.

Folytats a blogon ... mokkacukor.blogspot.com/2010/07/racso...

sponsored links

Keres?s