Baracklekvár házilag /téli napokra
sponsored links
Nem sok, de azért kis adagban gyûlnek a polcon az idei év lekvárjai ! Remélem az idén is jól sikerül mert az elõzõ évben nagyon ízlett a baracklekvárom a családnak. Ízesítésként most 2 teáskanál házi vaníliacukrot tettem a keverékbe:)
Hozzávalók és elkészítése: 1,5 kg sárgabarack, 25 dkg cukor, 1 cs Haas 3:1, 2 evõkanál citromlé, 2 teáskanál házi vaníliacukor. Röviden elkészítése : gyümölcs mosása- magozása-darabolása-turmixolása-zselésítõvel +citromlével felfõztem , kétféle cukorral összekevertem ismét felfõztem. Tiszta üvegekbe raktam lezártam -megfordítottam majd vissza és hagytam kihûlni. Ezután "öltöztettem" és tettem téli szálláshelyükre:-))
Mert a házi mindig jobb!
?