Baracklekvár
sponsored links
Ha Szilvi, a kedvenc zöldségesem nem szól hogy az utolsó esély a baracklekvárra most van, akkor keményen lecsúszok róla idén is....
Annyira meglepõdtem hogy gyorsan kértem is 5 kilót... és még Apu is kért 5 kilót... szóval a család baracklekvár igénye most kb 2-3 évig pipa... várom az áfonyát :)
Semmi más nincs a lekváromban, mint gyümölcs, cukor és pektin...nem kell bele más... max egy kis citromlé de a barackba azt sem tettem. Sõt... Anyu konkrétan semmit nem tesz bele... se cukor, se pektin, mégis évek óta elálló lekvárjai vannak.
Én a baracknak nem húzom le a héját táborba tartozom, inkább csinálok mellé kalácsot :)
Kalács recept: ITT
Hozzávalók:
5 kg sárgabarack
30 g pektin
700 g cukor
A barackokat kimagozzuk, botmixerrel vagy darálóban lenyomjuk és egy nagy lábosba tesszük.
A 700 g cukorból 4-5 evõkanálnyit kiveszünk, ezzel elkeverjük a pektint.
Ez azért kell hogy ne csomósodjon.
A többi cukrot a barackhoz adjuk és nagy lángon elkezdjük fõzni.
Forrás elõtt hozzáadjuk a pektines cukrot és forrástól számítva 5, de maximum 10 percig fõzzük.
Sterilizált üvegekbe töltjük, 5 percre fejre állítjuk, majd mehetnek is a kamrába vagy a kalácsunkra.