Banános szépségek

2010-04-24

sponsored links

Körülbelül 2 hete vásároltam egy szilikonos sütõformát, melynek alakja nagyon hasonló a bolti pudingok zacskóján található puding formájához csak ezt miniatûr változatban kell elképzelni. Vásárlás után 2 nappal már ki is próbáltam, de nekem nem ízlett túlságosan az akkori kreálmányom, ezért inkább nem büszkélkedtem vele a blogban, de a mai szerintem nagyon jól sikerült, mind ízre mind kinézetre. Nagyon kis formás, csinos sütik lettek, melyek nagyon jól mutatnak a tányéron, de nekem még jobban tetszenek a számban, hovatovább a hasamban. :) Mivel pénteken nem terveztem meg a hétvégi "sütemény-menüt", ezért olyan alapanyagokat használhattam fel ami a hûtõben megtalálható volt. Most ez a banán volt és a fehércsokoládé, tehát ezekbõl kellett kihoznom valami finomat, ráadásul mindezt két ablakpucolás között, ugyanis tavaszi nagytakarítás folyt ma nálunk. A süti kevés munkát igényelt részemrõl, tehát tökéletesen beilleszthetõ volt a napitervbe, ez fõleg azért is volt fontos, mert egy hét múlva érettségizek.

Banános sütemény fehércsokis fátyollal
Hozzávalók:
- 1 nagy banán
- 2 tojás
- 15 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 1 csipet só
- 1/2 citrom reszelt héja
- 1 ek. rum
- 1 tk. vanília aroma
- 1 tk. sütõpor
ill. fehércsoki a díszítéshez (elhagyható)
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral felhabosítjuk, majd hozzáadjuk a szobahõmérsékletû margarint és selymesre keverjük. A banánt villával összetörjük és a vanília valamint rum társaságában hozzákeverjük a masszánkhoz majd jöhet a citromhéj is. A lisztet a sütõporral és a sóval elkeverjük majd lassú fokozaton összedolgozzuk a tojásos keverékünkkel. Beleadagoljuk a formákba a tésztát és 170 fokos sütõben megsütjük. A sütési idõ attól függ milyen formát használunk, tehát milyen a mérete és formája.

Folytats a blogon ... gozgomboc.blogspot.com/2010/04/banano...

sponsored links

Keres?s