Banános ribizlikrémleves fõzés nélkül
sponsored links
Ebben a nagy melegben nem igazán van étvágyunk, de azért egy hûsítõ gyümölcslevest mindig szívesen kanalazunk. Egy érett banán, és egy kevés, a kertben szedett ribizli felhasználásával krémes leves készült, amibe csempésztem némi házi citromfûszörpöt is, ami kellõképpen megédesítette.
A recept megjelent a Kifõztük magazin júliusi számában is.
Hozzávalók 3 személyre
*45 dkg ribizli
*1 érett banán
*1 dl habtejszín
*2 dl görög joghurt
*0,5 dl citromfûszirup
*1 ek frissen facsart citromlé
*1 ek házi vaníliás cukor
*1 nagy csipet õrölt fahéj
*3-4 evõkanál szeletelt mandula a tálaláshoz
A megtisztított gyümölcsöket a fûszerekkel, tejszínnel, joghurttal, tömény citromfûszörppel, és a citromlével krémesre turmixoljuk, az apró magvak miatt szûrõn átpasszírozzuk.
Jól behûtve, száraz serpenyõben megpirított szeletelt mandulával kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.