Banános-csokis zabtekercs (vegán, félig nyers)

2014-01-19

sponsored links

csokis-banános-zabtekercs.jpgMég karácsonykor vittük ajándékba vendégségbe ezt a nagyjából nyers édességet. Csak azért nagyjából, mert a zabpehely olyan növényi tejjel lett összegyúrva, ami növényi tejporból készült. Nem volt idõm a karácsony elõtti hajtás mellett még növényi tejet kreálni otthon, így gyorsabbnak és egyszerûbbnek tûnt. Igazából azt szerettem volna kipróbálni, hogy a avokádós csokikrém milyen banánnal párosítva. Igazán finom.

A  tekercs receptje:

Hozzávalók:

  • 1/2 kg darált zabpehely
  • 15-20 dkg kókuszreszelék
  • növényi tejpor
  • víz
  • édesítõszer (gyümölcscukor, xilit, méz, nyírfacukor, barnacukor - ki mit használ)

Elkészítés:

A tejporból és vízbõl kb. 3-4 dl növényi tejet készítünk. (Persze, ha nem sietõs, nem tejporos növényi tejet is készíthetünk, "igazi" hozzávalókból - pl. kókusztejet.) A megdarált zabpelyhet és kókuszreszeléket egy tálban összekeverjük, édesítjük ízlésünknek megfelelõen, és annyi tejet öntünk rá, hogy az egészbõl egy nagy gömböcöt, egy golyót tudjunk gyúrni. Kókusszal megszórt deszkán kinyújtjuk, az alábbi csokikrémet elkenjük rajta, egész (héjától megfosztott) banánokat helyezünk el a szélén és feltekerjük.

A  csokikrém receptje:

Hozzávalók:

  • 1,5-2 db érett nagy avokádó (én másfél darabbal dolgoztam)
  • 2-3 dkg karobpor (kakaóval is készíthetõ)
  • 5 dkg kókuszolaj
  • 7-10 dkg édesítõszer, pl: nádcukor, nyírfacukor, méz, stb. ki mit használ.)
  • 1 csipet tengeri só

 

Elkészítés:


Vegyük elõ a turmixgépet és a fentieket mindet, ebben a sorrendben tegyük bele. Indítsuk el, és hamarosan látni fogjuk hogy milyen fantasztikus krémet kapunk végeredménynek. Olyan krémet, mint a csokitorták csokikrémje. Ha hígabb krémet szeretnénk, adhatunk hozzá egy kevés vizet és így turmixoljuk. Ennél a sütinél én lágyabb krémet készítettem. A kész krémet egyszerûen elkenjük a zabpehelybõl készült tésztán. Az egyik szélére rátesszük az egész banánokat, majd annál a végénél kezdve felcsavarjuk. Hûtõben tároljuk tálalásig. Szeletelés elõtt 15 perccel érdemes a rudat (vagy rudakat) a hûtõbõl kivenni. Szép mennyiség lesz belõle. Akiknél nem nagy vendégség/család van, azok fele adaggal is próbálkozhatnak. (Legalább is ami a zabtekercset illeti.) Nagyon laktató. Nem lehet belõle sokat enni, annyira tömény.

tekercs.jpg

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... vegalife.blog.hu/2014/01/19/bananos-c...

sponsored links

Keres?s