Banánlekvár
sponsored links
Ez a lekvár karácsonyra készült ajándékba, de a hétköznapokat is fel tudná dobni pl. kekszekhez kanalazva
Hozzávalók (kb 3 db 2 dl-es üvegnyi):
6 kisebb banán
1,5 citrom leve (ettõl lesz a ?citromízû banán ?? )
1,5 dl víz
3 ek kristálycukor
3 teáskanál dzsemfix
Elkészítés:
A banánokat megpucoljuk és villával összetörjük.
Hozzákeverjük a citromlevet, vizet és cukrot és feltesszük fõni.
Felforraljuk, majd alacsonyabb hõfokon 5-10 percig tovább fõzzük.
Ha közben elfõne nagyon a lé, lehet vízzel pótolni (nekem nem volt szükség rá).
A hõmérsékletet feljebb véve hozzáadjuk a dzsemfixet és kevergetés mellett 2-3 percig fõzzük.
Alaposan kimosott üvegekbe töltjük, amit lezárás után fejükre állítunk és így hagyjuk kihûlni. Utána a hûtõben tároljuk.
Konyhalál Facebook oldal: itt
Forrás: http://jepatojtavan.blogspot.hu/2011/05/bananlekvar.html
Hasonló bejegyzések:
Mákfelfújt mikróban
Banános tejespite (galatopita)
Sacher torta mikróban
Banánhab ? SAD 15. forduló
Banános bonbon és az elsõ bonbonozás esete