Banánfagyival töltött körte + Díj
sponsored links
Bár (még) nem látszik a blogon, de a legújabb mániám a banánfagyi. Szinte mindig van a hûtõben egy adaggal. Extra egyszerû elkészíteni és sokféleképpen variálható - raádásul még fagyigép sem szükséges hozzá. Sõt, még kavarni, turmixolni sem kell - mégis tökéletesen krémes állagú lesz a "fagyi". Most sült körtét töltöttem, természetesen banánfagyival :).
Hozzávalók
4 db banán
3-4 db körte
2-3 evõkanál mascarpone
ízlés szerint méz
csipet fahéj
4 db banánt megpucolunk és feldarabolunk, 5 órára a mélyhûtõbe tesszük. A körtét elõkészítjük és a sütõbe tesszük, 180 fokon kb. 30 percig sütjük. Ezután kivesszük a körtét, levágjuk a tetejét és kikaparjuk a belsejét, meglocsoljuk mézzel és további 5 percre visszatesszük a sütõbe. A fagyott banándarabokat egy turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a mascarponét a fahéjat, ízlés szerint mézet és összeturmixoljuk. (Ha túl híg lenne, tegyük vissza a mélyhûtõbe egy órára).
Végül a fagyit belekanalazzuk a kihûlt gyümölcsbe.
Végül a fagyit belekanalazzuk a kihûlt gyümölcsbe.