Banán Betty

2010-05-16

sponsored links

Azaz narancsos, banános kenyérpudnig. Nagyon praktikus olyankor, amikor amúgy is van esetleg otthon száraz, maradék kenyér. Nekem mázlim volt, mert épp akadt, pont elegendõ, így kicsit kevesebb munkám volt a reggelivel, és még egy száraz kenyér darabtól is megszabadultam, amit kerülgettem pár napja.
Az elkészítés nem igényel túl sok szakértelmet. Kicsit kellemetlen a száraz kenyérrel hadakozni, mert hát kemény, és nagyon morzsálódik, de ez a legnehezebb része a folyamatnak.
Sokféle finomság kerül bele, a kockára vágott almától, a granoláig. Szerintem késõbb mindenki a maga ízlésére alakíthatja.  A nedvességet nem meglepõ módon narancslébõl, és banánból turmixolt krém adta. Egy hatalmas jénaim lett pont tele a könyvben leírt adaggal. Amíg átmelegedett a sütõben, (mert a recept azt írja, hogy melegítsük át... hát hogy ennél többet volt-e benn, nem tudom, de szerencsére az alma teljesen nyers maradt) addig elkészítettem a diótejet, amibõl már csak elég kevés fért a tetejére, illetve nem is tudom pontosan mennyinek kellett volna rákerülnie. Finom volt. Vittünk belõle anyósomnak, és sógornõmnek is, mert épp találkoztunk ma velük, és õk mindig értékeli a kóstolókat. Ellenkezõ esetben nem tudom hogy tudtunk volna megbirkózni ekkora adag igazán laktató reggelivel.

Folytats a blogon ... legyennektek.blogspot.com/2010/05/ban...

sponsored links

Keres?s