Ban?ntorta sok extr?val

2019-03-26

sponsored links


Kor?bban is k?sz?tettem m?r ban?ntort?t ?s m?r akkor leny?g?z?tt az ?ze. Valami nagyon extra lesz t?le a pisk?ta, ?zre is ?s ?llagra is. Most viszont tettem hozz? m?g egy m?sik olyan alapanyagot, ami b?rmikor j?hetne, ez pedig a mogyor?. Erre ker?lt m?g egy erdei gy?m?lcs?s csokol?d?, amit?l csod?s lila bor?t?st ?s plusz ?zt kapott. 
A torta elk?sz?t?se gyerekj?t?k, teh?t ?lljatok neki ?s ?rvendeztessetek meg vele valakit!


Mogyor?s ban?ntorta erdei gy?m?lcs ganache-al

Hozz?val?k:
a tort?hoz:
100 g vaj
70 g porcukor
60 g k?kuszvir?gcukor
2 db L-es toj?s
150 g liszt
60 g dar?lt mogyor?
5 g s?t?por
s?
225 g ban?n
100 g g?r?g joghurt
a ganache-hoz:
180 g feh?r csokol?d?
45 g tejsz?n
45 g erdei gy?m?lcs p?r?
12 g m?z

A lisztet, a s?t, a s?t?port ?s a mogyor?t ?sszekeverj?k. A vajat a porcukorral ?s a k?kuszvir?g cukorral habosra keverj?k. Egyenk?nt hozz?adjuk a  toj?sokat ?s tov?bb keverj?k. Le?ll?tjuk a g?pet ?s spatul?val belekeverj?k az ?sszet?rt ban?nt ?s a joghurtot ?s v?g?l a lisztes kever?ket. B?lelj?nk ki egy 20 cm-es tortaform?t ?s ?nts?k bele a t?szt?t. A sz?l?t kicsit h?zzuk fel a forma oldal?ra, hogy ne legyen p?pos a torta k?zepe. 
El?meleg?tett 160 C-os l?gkever?ses s?t?ben kb. 35 perc alatt k?szre s?tj?k.

Am?g s?l a torta, elk?sz?tj?k a ganache-t. A tejsz?nt, a gy?m?lcsp?r?t ?s a m?zet ?sszemeleg?tj?k ?s csokol?d?ra ?ntj?k. Addig kevergetj?k, am?g a csoki elolvad. Botmixerrel m?g r?seg?t?nk, ?gy sz?p f?nyes lesz a csoki ?s ezzel stabiliz?ljuk. Fedj?k le folpackkal ?s hagyjuk 1-2 ?r?t szil?rdulni szobah?m?rs?kleten. A ganache-t a kenj?k a kih?lt tort?ra ?s d?sz?ts?k kedv?nk szerint.




Folytats a blogon ... lelekkonyha.blogspot.com/2019/03/bana...

sponsored links

Keres?s