Ban?nos-di?s keksz

2018-10-30

sponsored links

Tes?m szuper kis vend?g- (vagyis csal?d-) v?r? s?tije, amit nek?nk s?t?tt, amikor megl?togattuk ?t ?s egy sz?p kis naps?t?ses ?szi d?lut?nt t?lt?tt?nk egy?tt. Nagyot s?t?ltunk a Duna-parton, a Nemzeti Sz?nh?z k?rny?k?n. Kellett is a s?ta, hogy ledolgozzuk a hatalmas adag k?nai ?telt, amit eb?dre befaltunk. Na meg ezt a finom, puha, ban?nillat? s?tem?nyt.

A receptet a No Saltyn tal?lta Mazsi ?s annyit vari?lt rajta, hogy f?l-f?l te?skan?l fah?j, szerecsendi?, szegf?szeg helyett m?zeskal?cs f?szerkever?ket tett bele. ?gy nagyon j? kis kar?csonyi ?zvil?g? keksz sz?letett bel?le. Meg is rendeltem t?le az ism?tl?st az idei kar?csonyra.



Hozz?val?k:
- 11,5 dkg vaj
- 19 dkg cukor
- 1 toj?s
- 25 dkg p?pes?tett ban?n
- 1 te?skan?l sz?dabikarb?na
- 25 dkg liszt
- 1 csipet s?
- 1,5 te?skan?l m?zeskal?cs f?szerkever?k
- 5 dkg apr?tott di?, ?tcsokol?d? vegyesen

A szobah?m?rs?klet? vajat a cukorral ?s a toj?ssal habosra keverj?k. A sz?dabikarb?n?t hozz?adjuk a p?pes?tett ban?nhoz ?s kb. 2 percig ?llni hagyjuk. Ezut?n bele?ntj?k a kihabos?tott vajba ?s ?sszedolgozzuk.

A sz?raz hozz?val?kat (liszt, s?, f?szerek), ?sszekeverj?k ?s beleforgatjuk a massz?ba. V?g?l ezt tessz?k a di?val ?s csokival is.

S?t?pap?rral b?lelt s?t?lemezre kb. 3 cm-enk?nt egy-egy ev?kan?lnyi t?szt?t halmozunk - s?t?s k?zben el fog ter?lni - ?s 180 fokra el?meleg?tett s?t?ben 10-12 perc alatt k?szre s?tj?k, v?g?l r?cson hagyjuk kih?lni.

Nem oml?s, hanem puha keksz lesz a v?geredm?ny. Ha esetleg nem fogyna el egyszerre, nyugodtan be lehet dobozolni, t?bb napig is el?ll.





Folytats a blogon ... kicsibors.blogspot.com/2018/10/banano...

sponsored links

Keres?s