Ban?nkeny?r csokilencs?vel
sponsored links
Vas?rnapi desszerten gondolkodtam, k?ne valami....de mi? Azt?n eszembe jutott, hogy a m?ltkor vettem ban?nt ?s a gyerekek most valahogy nem rep?ltek r?. Abb?l k?ne s?tni. R?kerestem ban?nkeny?r receptekre, amit m?g ugye sosem s?t?ttem, ?gy gondoltam ideje kipr?b?lni, nem bonyolult, gyors, ?s j?nak t?nt. Nem t?vedtem. Nagyon finom, szaftos, eteti mag?t. Mindenkinek nagyon ?zlett, biztosan nem utolj?ra s?t?ttem.
Hozz?val?k:
250 g liszt
1 tk s?t?por
1 tk sz?dabikarb?na
1 tk s?
110 g margarin
200 g cukor
2 toj?s
3 ban?n
1 ek tej
?zl?s szerint fah?j
100 g csokilencse
A tetej?re :
100 g feh?rcsoki
Reszelt ?tcsoki
Elk?sz?t?se:
A lisztet, s?t, s?t?port ?s sz?dabikarb?n?t egy t?lban ?sszekeverj?k. Egy m?sik t?lban sz?tnyomkodjuk a ban?nt, hozz?adjuk a tejet ?s a fah?jat. Egy harmadik t?lban a margarint a cukorral habosra keverj?k, majd a toj?sokat is hozz?adva alaposan elkeverj?k. Bele?ntj?k a ban?nos massz?t, ?s addig keverj?k tov?bb, am?g homog?n lesz. Mehet bele a lisztkever?k. Ezt m?r fakan?llal forgatjuk bele. V?g?l bele?ntj?k a csokilencs?t.
Egy ?zgerinc form?t alaposan kivajazunk, megsz?rjuk zsemlemorzs?val, ?s bele?ntj?k a massz?t. 165 fokra el?meleg?tett s?t?ben egy ?ra alatt megs?tj?k. Akkor vegy?k ki a form?b?l, ha kih?lt. Tetej?re olvasztott feh?rcsokit ken?nk, amit reszelt ?tcsokival sz?runk meg.