Ban?nkeny?r borosan
sponsored links
Amikor a ban?n kezd barnulni, sokan nem szeretik megenni. ?n ?gy is szeretem, de ezzel a recepttel kicseleztem mindenkit ?
R?ad?sul a tejet is kihagytam bel?le, nem is volt otthon, ez?rt borral k?sz?lt el. A s?t?s alatt elillant az alkohol is, csak a finom ?ze maradt benne. ?rdemes egy pr?b?t tenni nekem bev?lt.
Hozz?val?k:
3 ?rett ban?n, 2 poh?r liszt, f?l csomag s?t?por, f?l poh?r cukor, f?l poh?r olaj, 1 poh?r bor, csipet s?, kiskan?l fah?j.
Elk?sz?t?s:
A ban?nokat vill?val ?sszet?r?m, hozz?keverem az olajat, cukrot, bort, f?lreteszem. A lisztet ?sszekeverem a s?t?porral, s?val, fah?jjal. ?sszekavarom a k?tf?le anyagot, majd s?t?pap?rral b?lelt form?ba ?nt?m. El?meleg?tett s?t?ben 185 fokon s?t?m. Nekem kellett hozz? t?bb mint 60 perc, de ez s?t?t?l f?gg. Ha pirul a teteje, tenni kell r? s?t?pap?rt, ?s addig kell s?tni, am?g a belesz?rt h?st? tiszta marad. Kiveszem a s?t?b?l, r?cson hagyom kih?lni, ut?na szeletelem.