Balzsamecetben sült mézes cékla fetával
sponsored links
A hétvégén kint jártam a piacon, de a rossz idõ miatt nem volt túl sok árus és nagy választék sem. Már hazafelé indultam, mikor megláttam az aranyos kis bébicéklákat. Céklát minden télen szoktam készíteni savanyúságnak, mert nagyon jó kis vitaminforrás és amúgy is imádom a gyönyörû bíbor színét és az ízét is. Ezen az oldalon találtam ezt a nagyon ígéretes céklasaláta receptet, így most nem a szokásos savanyúság lett belõle. A hozzávalókat sütõben kell összesütni és mire a cékla megpuhul magába szívja a mennyei mézes-balzsamos ízeket. Én csak friss pirítóssal eszegettem magában, de sült húsok mellé is finom köret lehet.
Elkészítési idõ: 100 perc
Hozzávalók:
50 dkg (bébi)cékla
10 dkg feta sajt
1/2 dl olíva
1-2 ek balzsamecet
1 ek méz
1/2 csokor snidling (nálam újhagymaszár)
só
frissen õrölt bors
Elkészítése:
2. Meglocsoljuk mézzel, balzsamecettel, olívaolajjal, sózzuk és borsozzuk. Jól összeforgatjuk.
3. A tál tartalmát tûzálló edénybe öntjük, a tetejét rátéve 180-200 C-n 60-80 perc alatt megsütjük.
4. Ha a kés könnyen belemegy a céklába, akkor van készen.
5. A megsült céklát egy tálba öntjük, citromlével, olívaolajjal megcsorgatjuk, tetejére felkockázott feta sajtot és apróra vágott snidlinget szórunk
AZ OTTHON ÍZEI