Balatoni ?zek
sponsored links
Nekem a levendulasz?rpr?l mindig a csod?s balatoni nyaral?sok jutnak eszembe. A k?ptalant?ti piacon, az izz? naps?t?sben barangolva, bizony mindig j?l esik elsz?rcs?lni egy nagy poh?r j?ggel teli limon?d?t, vagy csak egyszer?en a strandon meginni egy-egy poh?rk?val. Az ?ze, ak?r egy nagy csokor levendul??, mik?zben m?gsem tolakod? ?s ha egy kis citromot is adunk hozz?, akkor val?di friss?t? bomba lesz bel?le.
Hogy ne csak k?nikul?ban ?lvezhess?k az ?z?t ?s hogy b?rmikor felid?zhess?k a balatoni nyarakat, most el?sz?r belevetettem magam a levendula sz?rp k?sz?t?sbe. Az eg?sz konyha ?gy illatozott, mint egy provanszi k?ria, de minimum mint egy tihanyi paraszth?z. :)
Ha ti is nagy levendula szerelmesek vagytok, pr?b?lj?tok ki ezt a v?gtelen?l egyszer? sz?rp?t, majd k?n?lj?tok j? sok j?ggel. Cheers!
Hogy ne csak k?nikul?ban ?lvezhess?k az ?z?t ?s hogy b?rmikor felid?zhess?k a balatoni nyarakat, most el?sz?r belevetettem magam a levendula sz?rp k?sz?t?sbe. Az eg?sz konyha ?gy illatozott, mint egy provanszi k?ria, de minimum mint egy tihanyi paraszth?z. :)
Ha ti is nagy levendula szerelmesek vagytok, pr?b?lj?tok ki ezt a v?gtelen?l egyszer? sz?rp?t, majd k?n?lj?tok j? sok j?ggel. Cheers!
Levendula sz?rp
Hozz?val?k:
1 nagy csokor levendula
1 liter v?z
1 kg cukor
1 citrom
1 csapott te?skan?l citromsav
A vizet ?s a cukrot forraljuk ?ssze. A levendul?t mossuk meg ?s v?gjuk le a vir?gokat. A citrom h?j?t burgonyah?moz?val v?gjuk le, a lev?t facsarjuk ki. Tegy?k minden hozz?val?t a szirupba ?s hagyjuk ?zni n?h?ny ?r?n ?t. Sz?rj?k le, ?jra forraljuk fel ?s t?lts?k steriliz?lt ?vegekbe. P?r percig ford?tsuk fejjel lefel?, majd bugyol?ljuk be j?l az ?vegeket ?s hagyjuk ?gy kih?lni.