Baklava
sponsored links
Végre nekiállhattam a Szakácsmustrának. A receptet már igen régen kinéztem magamnak, már csak idõ és energia kellett a megvalósításhoz. Most Rachel Allen a fõszereplõ, tehát az õ receptjei közül választhattam. Nem volt könnyû, de ehhez újra és újra visszatértem, tehát kiválasztott engem. :))
Tény, hogy imádom, amikor van lehetõségem, veszek egy adagot, de lássuk be, nem filléres édesség. Pedig...na mindegy. Szóval a házi - ahogy megszoktuk - olcsóbb és bizony sokszor finomabb. Megéri vacakolni vele. Fõleg ezzel, hiszen pisztáciáááás! :D
Na szóval, EZT a receptet adaptáltam, így:
300 g pisztácia vagy mandula, vagy ezek ledarált keveréke (nálam mogyoró is van benne)
1 1/2 teáskanál fahéj (a darálékhoz keverve)
150 g vaj olvasztva ...