Baklava
sponsored links
24 db réteslap
500 g dió(pisztácia)
250 g vaj
Szirup:
100 g méz
1 citrom leve
150 g cukor
fahéj
víz
A vajat megolvasztjuk. a tepsi aljába terítünk 8 réteslapot amit egyenként megvajazunk. Erre szórjuk a darál diót( én egy kicsit darabosabbra hagytam). 2 réteslap következik amit szintén laponként vajazunk. Újra dió, 2 réteslap, még kétszer, összesen 4 réteg lesz. a tetejére 8 lapot teszünk. a tettjét is megvajazzuk és . Felvágjuk rombusz alakúra. Kicsit meglocsoljuk vízzel. Elõmelegített 180 fokos sütõben szép pirosra sütjük.
Közben elkészítjük a szirupot, a hozzávalókat 5-7 percig fõzzük, Ahogy a pirosra sült baklavát kivesszük a sütõbõl rögtön le is öntjük a sziruppal.