Bagett formázása és sütése lépésrõl-lépésre

2010-11-13

sponsored links

A minap megsütöttem mégegyszer a BAGETT-et, a nagy sikerre való tekintettel :D! Tényleg eszméletlen finom, és ha lehet, a második alkalommal még finomabb lett! Talán azért, mert közben anyu kacsát sütött, és így jó meleg, párás lett a konyha, és szuperül megkeltek a bagettek, plusz a kacsa után õk kerültek sütésre, és rögtön a forró sütõ várta õket! :) Nem mellékesen nagyon jól illett a kacsához (fõleg a kacsatöpörtyû-falatkákhoz)!


A készítése közben tesóm és én is fényképeztük az egyes fázisokat, amiket most szeretnék Nektek bemutatni:
?Tehát elõször ugye az elõzõ este készített elõtésztával összedagasztjuk a tésztánkat, és megkelesztjük (recept ITT, Limarától) 4 részre vágjuk ->


Begombócoljuk, majd kinyújtjuk egyesével, kicsit oválisabb alakúra ->


Ezután a hosszabbik oldalánál feltekerjük, mindkét oldalról ->



Majd "összecsipkedjük" a tésztát a tetején, ezáltal összeillesztjük, ez lesz az alja ->



Megfordítjuk, szépen elrendezgetjük õket, majd egy nagyon éles késsel bevagdossuk a tetejüket ->

2-2 bagettet sütõzacskóba fektetünk nagyon óvatosan, és hagyjuk (pl. a meleg sütõ tetején) kelni, kb. 30 percig ->

Ezen a képen látszik, hogy milyen szépen megkeltek a zacskóban! Ezután egy tálkába vizet teszünk, belemártjuk a kezünk, és belespriccelünk vele a zacsikba, jó 3-4-szer, majd a zacskók száját a bagettek alá hajtjuk, hogy ne tudjon sütés közben távozni a hõ ->


220 fokra elõmelegített sütõben sütjük kb. 20-25 percig, közben figyeljük (de nem nyitogatjuk a sütõ ajtaját), hogy milyen szépen nõ és pirul ->


Óvatosan kibontjuk a zacskókat, vigyázunk, hogy a gõz ne égessen meg minket (én egyszerûen felvágtam a tetejét ollóval, és úgy vettem ki sütõkesztyûvel a bagetteket), rácsra tesszük, majd a tetejüket megspricceljük hidegvízzel ->


Nagyon kellemes illat lengte be az egész házat! A héja ropogós, a belseje laza szerkezetû, puha, tökéletes az ízharmóniája!

Folytats a blogon ... beccaesasutik.blogspot.com/2010/11/ba...

sponsored links

Keres?s