Baconbe tekert szûzérmék rozmaringgal tûzdelve, gyümölcskörettel

2010-04-09

sponsored links

Nagyon szép rozmaring bokrot találtam, amit nem tudtam a polcon hagyni. Nem csak 1-2 kósza ágacska volt rajta, hanem több ételhez is bõven elegendõ bokor volt. És mikor hazahoztam eszembe jutott, hogy ezt a receptet már nagyon régen kinéztem, de mindig csak halogattam. A következõ adag elkészítésével viszont már biztos nem fogok ennyit várni, mert nagy sikert aratott.

Hozzávalók:
8 szelet szûzérme
8 szelet bacon
8 rozmaring ág
4 gerezd fokhagyma
2 evõkanál olaj
1 evõkanál színes bors
1 dl száraz fehérbor


A körethez:
1 nagy üveg õszibarackbefõtt
20 dkg málna
1 evõkanál cukor
1 dl vörösbor
6 szegfûszeg
csipet fahéj
? citrom reszelt héja

A hússzeleteket sóztam, megszórtam frissen õrölt színes borssal, majd körbetekertem a bacon szeletekkel, a rozmaring ágakkal átszúrtam, hogy rögzítsem a szalonnát. Az olajat egy nagyobb serpenyõben felmelegítettem, beletettem a szûzérméket, mellédobtam a fokhagymát. A húst egyik oldalon 2-3 perc alatt megpirítottam, majd óvatosan átforgattam, hogy a rozmaring ne törjön össze. A másik oldalukat és megpirítottam az érméknek, majd a serpenyõbe öntöttem a bort, és további 5 percet sütöttem. 
A körethez a cukrot megkaramellizáltam, felöntöttem a vörösborral és 1 dl befõttlével, beledobtam a fûszereket, és addig forraltam, amíg a cukor fel nem olvadt. Óvatosan beletettem az õszibarack darabokat és a málnát, és csak addig melegítettem, míg a gyümölcs átforrósodott. A frissen sütött szûzérmék mellé tálaltam.

Ötletadó: Lajos Mari - Hemzõ Károly: 66 húsétel


Folytats a blogon ... manokonyha.blogspot.com/2010/03/bacon...

sponsored links

Keres?s