Babérleveles fehér-krumplifõzelék

2014-01-23

sponsored links


 
    Régi kedvencünket készítettem el ma .
    Ezt a fajta krumplifõzeléket Anyukámtól tanultam, Õ így fehéren,úgy mond "szabolcsiasan" fõzi.
   



Hozzávalók:

  • 0,5 kg krumpli
  • 2-3 babérlevél
  • 3 dl tejföl 
  • 1 kanál liszt
  • tej 
  • ecet
  • sonka




A krumplikat meghámozzuk, vékony félkarikára szeleteljük,és annyi vízzel, hogy ellepje feltesszük fõni.
Amikor felforrt, sózzuk (azért nem elõbb mert nehezebben forr fel a víz akkor)2-3 babérlevelet adunk hozzá.
Egy kis tálkába beleöntjük a tejfölt a lisztet ,majd a fõzõlébõl kiveszünk egy merõkanálnyit és habverõvel jól összehabarjuk, és ráöntjük a krumplikra.
Miközben a habarást öntjük, fakanállal keverjük a fazékban a krumplikat, hogy elkerüljük a csomósodást.
A kellõ sûrûséghez tejet is használhatunk még.
A végén tetszés szerint ecettel savanyíthatjuk, és sült sonkaszelettel tálaljuk.


Folytats a blogon ... konyha-labor.blogspot.com/2014/01/bab...

sponsored links

Keres?s