Babérleveles fehér-krumplifõzelék
sponsored links
Régi kedvencünket készítettem el ma .
Ezt a fajta krumplifõzeléket Anyukámtól tanultam, Õ így fehéren,úgy mond "szabolcsiasan" fõzi.
Hozzávalók:
- 0,5 kg krumpli
- 2-3 babérlevél
- 3 dl tejföl
- 1 kanál liszt
- só
- tej
- ecet
- sonka
A krumplikat meghámozzuk, vékony félkarikára szeleteljük,és annyi vízzel, hogy ellepje feltesszük fõni.
Amikor felforrt, sózzuk (azért nem elõbb mert nehezebben forr fel a víz akkor)2-3 babérlevelet adunk hozzá.
Egy kis tálkába beleöntjük a tejfölt a lisztet ,majd a fõzõlébõl kiveszünk egy merõkanálnyit és habverõvel jól összehabarjuk, és ráöntjük a krumplikra.
Miközben a habarást öntjük, fakanállal keverjük a fazékban a krumplikat, hogy elkerüljük a csomósodást.
A kellõ sûrûséghez tejet is használhatunk még.
A végén tetszés szerint ecettel savanyíthatjuk, és sült sonkaszelettel tálaljuk.