Babos pandúr leves
sponsored links
Csináltam már pandúr levest korábban, csak abban nem volt bab, és néhány összetevõben eltért ettõl a mostani levestõl, de mivel az alap ízvilága ugyanaz, ezért mégiscsak ez is pandúr leves! :P
A recept:
- 1 ek mangalica zsír
- 10 dkg húsos füstölt szalonna
- 1 hagyma - apróra vágva
- 5 gerezd fokhagyma - felkarikázva
- 40 dkg pulykamell - felkockázva
- 3 répa - felkarikázva
- 1 üveg vajbab
- 2 dl tejföl
- 3 ek mustár
- 1 ek hajdinaliszt
Fûszerek:
- 1-1 ek pirospaprika, kapor, majoranna
- 1 kk Himaláj só
- 1 mk bors
A felhevített olajon megpirítjuk a szalonnát, majd a hagymát is üvegesre pároljuk rajta. Hozzáadjuk a fokhagymát, kicsit megpirítjuk, majd a húst hozzáadva azt is fehéredésig pirítjuk. Megfûszerezzük, felöntjük egy liter vízzel, majd 15 perc elteltével hozzáadjuk a többi zöldséget is, és további egy liter vízzel felöntve még 15 percig fõzzük. A tejfölt kikeverjük a mustárral, a liszttel és egy kevés vízzel, és amikor a zöldségek és a hús is megpuhultak, beleöntjük a levesbe. Összerottyantjuk, és kész.
Tipp:
Gazdagíthatjuk még borsóval, gombával és más zöldségekkel is, ami az eredeti pandúr levesben is szerepel, de nekem most ezek nem voltak itthon. :P
Így is nagyon finom lett! ;)