Babos korhelyleves
sponsored links
Hozzávalók (4 személyre):
50 dkg savanyú káposzta, 20 dkg császárszalonna, 1 hagyma, 2 sárgarépa, 1 pasztinák, 2 cikk fokhagyma, 5 dkg piros húsú paprika, 10 dkg vörös bab, 10-15 dkg paprikás kolbász, házi ételízesítõ, 1 evõkanál paradicsompüré, 1 teáskanál pirospaprika, 1 evõkanál zsír, 1 evõkanál liszt, só, bors, tejföl.
Elkészítése:
A babot egy éjszakára beáztatjuk. A savanyú káposztát vékonyra vágjuk, hideg vízben átmossuk, a császárszalonnát csíkokra, a kolbászt karikára vágjuk. A hagymát apróra vágjuk, kevés zsiradékon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a császárszalonnát, kissé lepirítjuk, majd beletesszük a káposztát és a babot. Felöntjük vízzel, borsozzuk, házi ételízesítõvel fûszerezzük, mikor félig megpuhult hozzáadjuk az ...