Bableves á la Condé
sponsored links
"Szép, hibátlan paszulyszemeket egy éjjelen át sós vízben áztatjuk, másnap a vizet leszûrjük róla és húslevest vagy vizet töltünk reá. Aztán hagymát, zellert, sárgarépát és petrezselymet teszünk hozzá, csöndesen fõzzük két órán át, aztán szitán áttörjük, tojásból és tejfölbõl habarást teszünk bele, még egyszer fölforraljuk és melléje kockára vágott, pirított zsemlét adunk.,,
Így szól a recept Tutsek Anna : 1913-ban kiadott, Katóka szakácskönyvében.
A könyvben 450 receptet találunk, nagyobb része az édesszájúaknak íródott, és összesen 25 leves receptet ír a szerzõ le , ami egytõl egyik érdekes és izgalmas recepteknek számítanak az én számomra, ezért is készítem sorra a leveseket és most sem csalódtam.
Nem csak a neve érdekes de az elkészítési módja is nagyon izgalmas és rendkívül finom levest kapunk végeredményül.
A férjem amikor megkóstolta csak ennyit mondott ,, van élet a csülkös bablevesen túl is "
Remélem felkeltettem a figyelmeteket a recepttel és sokan kipróbáljátok majd a jövõben:))
. . . . akkor lássuk hogyan is készítettem el a bablevest á la Condé módra
Hozzávalók:
45 dkg fagyasztott fejtettbab ...