Babka-Jeruzs?lemi kal?cs

2020-04-18

sponsored links


A tes?m v?gre hazal?togatott a k?t hetes ?nk?ntes karant?n ut?n,
?gy valami finoms?ggal akartam v?rni, ugyanakkor arra is
t?rekedni, hogy eg?szs?ges legyen!
Ilyenkor kicsit f?lve ?llok neki, hiszen menet k?zben alakul,
hogy az eg?szs?gesre cser?lt alapanyagok m?k?dnek-e.
Arra az elk?sz?t?s el?tt j?ttem r?, hogy sz?raz ?lezt?b?l kellett
volna k?sz?lnie, m?r el?z? nap ?ssze?ll?tva a t?szt?t ?s ?jszaka h?t?ben
 keleszteni, ?gy arra jutottam, biztosra megyek ?s friss ?leszt?t haszn?lok.
Ha kipr?b?lom a fenti vari?ci?t, az?rt besz?molok r?la! 
A m?sodik meg?llapat?som az volt, hogy csoki is kell hozz?, amit sajnos 
nem vettem, ez?rt Dia-Wellnes mogyor?kr?m ker?lt bele.
A fah?jasn?l ?gy d?nt?ttem, hogy szint?n megy bele 
n?mi mogyor?kr?m,hogy kr?mesebb, gazdagabb legyen!
A di?t rusztikusabb form?ban sz?rtam a t?ltel?kre, ez?rt nem z?rt
annyira ?ssze a t?szta, de nem b?ntunk! :D


Hozz?val?k:
50 dkg -50-es Dia-Wellness liszt
1,5 ek. 1:4 DW ?des?t?
1 tk. himal?ja s?
3 eg?sz toj?s
15 dkg puha l.mentes vaj
20 g friss ?leszt?
b? 1 dl langyos l. mentes tej

Kr?m:
csokis:
1/2 doboz Dia-Wellnes mogyor?kr?m
6 dkg l.mentes vaj
1 p?pozott ek. cukrozatlan kaka?por
2 ek. 1:4 DW. ?des?t?
egy j? csipet s?
durv?ra t?rt di?

fah?jas:
1/2 doboz Dia-Wellness mogyor?kr?m
6 dkg  l. mentes vaj
2 tk. fah?j
2 ek. 1:4 DW ?des?t?
egy j? csipet s?
durv?ra t?rt di?

A v?g?re a sziruphoz:
12 dkg 1:2 ?des?t?
kb. 1-1,5 dl v?z
A  fah?jasn?l tehet?nk a szirupba ?nt?s el?tt fah?jat
de citrom vagy narancs h?jjal ?s kev?l l?vel is gazdag?thatjuk.
tov?bb?:
vaj a vekni forma kiken?s?hez

Elk?sz?t?s:

A lisztet ed?nybe szit?ljuk.
?n egyb?l a robotg?p ?stj?be m?rtem.
A k?zep?be tessz?k a morzsolt ?leszt?t, a tejet.
A lisztre sz?rjuk a s?t, majd bele?tj?k a toj?sokat is,
v?g?l pedig a vajat is hozz?adjuk.
Robotg?p dagaszt? karj?val ?ssze?ll?tjuk ?s
 j? 5 percig dagasztjuk kis fokozaton.
Ut?na m?g k?zzel is dagasztjuk egy picit.
Kev?s liszttel megsz?rjuk ?s konyharuh?val letakarva,
h?zat mentes helyen egy ?r?t kelesztj?k.



A kr?mekhez a puha vajat (ha kell picit r?olvasztunk mikr?ban)
  kikeverj?k a t?bbi hozz?val?val.

A megkelt t?szt?t kett? vessz?k.
Kiny?jtjuk, kb. 30x40 cm-esre.
Megkenj?k a kr?mmel, ?s megsz?rjuk a di?val.

A hosszabb oldal?n?l kezdve szorosan feltekerj?k ?s
k?z?pen egy ?les k?ssel f?lbev?gjuk.
A v?gott fel?kkel felfel?, k?z?pr?l indulva
?sszefonjuk ?ket.
?gyelj?nk r?, hogy mindig a v?gott fele legyen fel?l!
Ha megvagyunk, mehetnek a kivajazott vekni form?ba
?s egy ?r?t letakarva ism?t kelni hagyjuk.


A szirupot a cukorb?l, v?zb?l elk?sz?tj?k ?s
hagyjuk kih?lni.
A megkelt kal?csokat, 190 C?-on, 30 perc alatt k?szre s?tj?k.
M?g melegen meglocsoljuk a sziruppal.
H?l?s ut?n szeletelj?k.

Ha csak csokisat k?szt?ten?nk ?s van otthon cukormentes 
vagy magas kaka?tartalm?,
70 %-os csokink, akkor abb?l 15-20 dkg -ra van sz?ks?g?nk,
valamint
2 ek. kaka?porra, szint?n csipet s?ra ?s a 12 dkg vajra.
A csokit a vajjal, v?zg?z felett felolvasztjuk ?s a
t?bbi alapanyaggal ?sszekeverj?k. 
Ha nem mentesen k?sz?tj?k, akkor minden alapanyagot
cser?lj?nk norm?l alapanyagra.
A t?szt?n?l a krist?lycukor menniys?ge ?gy 10 dkg, 
a t?ltel?kn?l 6 dkg porcukor, 
a szirupn?l pedig 25 dkg krist?lycukor lesz.


















Folytats a blogon ... szanikonyhaja.blogspot.com/2020/04/ba...

sponsored links

Keres?s