Bab ?s t?szta avagy ?n vagyok a paraszt
sponsored links
Mostan?ban sokat barangolok olasz ?telreceptek k?zt, hm... sok minden ?rdekess?get illetve szimpatikus dolgokat tal?lok, oszt r?kattanok, gondolv?n valamit csak ki hozok bel?le, annak tiszteletben tart?s?val, hogy olaszul nem tudok...
de! szerencs?re van egy h?denagyonj? seg?ts?gem ?
Teh?t musz?j le?rnom az ?tel neve a google ford?t? seg?ts?g?vel t?rt?nt, pontosan -Szard?niai paraszt gomb?c- de mivel okos vagyok, tudom ?? hogy mag?t a t?szt?t azaz az ilyesmi bord?zott,"kagyl?"szer? t?szt?kat nevezik gnochetti sardi -nak. Viszont ez contadina - paraszt- m?dozat ?gy megtetszett, hogy bev?llaltam ?s ?GY neveztem el.
Ugyan ilyen vagy nagyon hasonl? t?sztaf?le a gnocchi rigatti.
SZARDINIAI PARASZT GNOCETTI
Hozz?val?k
30-35 dkg gnochetti
1 dob. feh?rbab konzerv
1 dob. darabolt paradicsom konzerv
1 fej v?r?shagyma
2 ger. fokhagyma
10 dkg bacon
5 dkg parasztkolb?sz
rozmaring
zs?lya
bors, s?
ol?vaolaj
A bacont felcs?kozzuk ?s egy kev?ske ol?vaolajon elkezdj?k pir?tani, k?zben v?r?shagym?t is felapr?tjuk, a baconhoz adjuk ?s ?gy egy?tt ?vegesre s?tj?k.
A kolb?szt picike kock?kra daraboljuk, majd az alapba tessz?k; amikor a kolb?sz kicsit m?r kiadta sz?n?t r?bor?tjuk a babot ?s a paradicsomot, z?zott fokhagym?val, zs?ly?val rozmaringgal, borssal ?s s?val ?zes?tj?k.
Kis l?ngon 10-12 perc alatt ?sszeforraljuk, azt?n beleforgatjuk az id?k?zben kif?z?tt t?szt?t.
-?n a babot nem sz?rtem, nem ?bl?tettem, csak a lev?nek egy nagy r?sz?t ?nt?ttem le r?la.-
Hozz?val?k
30-35 dkg gnochetti
1 dob. feh?rbab konzerv
1 dob. darabolt paradicsom konzerv
1 fej v?r?shagyma
2 ger. fokhagyma
10 dkg bacon
5 dkg parasztkolb?sz
rozmaring
zs?lya
bors, s?
ol?vaolaj
A bacont felcs?kozzuk ?s egy kev?ske ol?vaolajon elkezdj?k pir?tani, k?zben v?r?shagym?t is felapr?tjuk, a baconhoz adjuk ?s ?gy egy?tt ?vegesre s?tj?k.
A kolb?szt picike kock?kra daraboljuk, majd az alapba tessz?k; amikor a kolb?sz kicsit m?r kiadta sz?n?t r?bor?tjuk a babot ?s a paradicsomot, z?zott fokhagym?val, zs?ly?val rozmaringgal, borssal ?s s?val ?zes?tj?k.
Kis l?ngon 10-12 perc alatt ?sszeforraljuk, azt?n beleforgatjuk az id?k?zben kif?z?tt t?szt?t.
-?n a babot nem sz?rtem, nem ?bl?tettem, csak a lev?nek egy nagy r?sz?t ?nt?ttem le r?la.-
Na ja! mindenhol nem lehet mindig
ilyen t?szt?t kapni ?
de b?tran helyettes?ts?k m?ssal
pl. kagyl?t?szt?val
??
...?s itt egy p?lda arra, hogy nem kell megijedni/r?izgulni/majr?zni /stb.
mindenki v?lassza ki a mag??t ? ha nem tudunk beszerezni valami receptben foglalt hozz?val?t...