B?n?s falatok
sponsored links
A j? brownie titka nagyon egyszer?. Kell hozz? egy t?k?letes recept, j? min?s?g? csokol?d?, a t?bbi pedig m?r csak rajtad m?lik. A t?k?letes receptet meghoztam, a hozz?val?k beszerz?s?hez pedig aj?nlom Gr?ta tortadekor?ci?-t.
Ha elolvass?tok a receptet, nagyon egyszer?nek fog t?nni, hiszen az is. A l?nyeg a s?t?si id?n van. A brownie-t nem szabad t?ls?tni, akkor j? ha belseje m?g puha, mert ?gy lesz szaftos ?s puha. De most itt nem ?lltam meg, a tetej?t m?ln?s ganache-al d?sz?tettem ?s milyen j?l tettem. Az ?ze le?rhatatlan, az igazi b?nbees?s, ?des cs?b?t?s...
M?ln?s brownie m?lna ganache-al
Hozz?val?k:
a brownie-hoz:
180 g 60%-os ?tcsokol?d?
90 g s?tlan vaj
3 db L-es toj?s
200 g cukor
45 g liszt
15 g kaka?
s?
70 g m?lna
a ganache-hoz:
200 g feh?r csokol?d?
50 ml tejsz?n
50 ml m?lnap?r?
a d?sz?t?shez:
epres gabonagoly?
liofiliz?lt m?lnadarabok
A brownie-hoz az ?tcsokit ?s vajat ?sszeolvasztjuk. A lisztet, a kaka?t ?s a s?t egy t?lban ?sszekeverj?k. A toj?sokat a cukorral enyh?n felverj?k, belekeverj?k a csokis r?szt, v?g?l pedig spatul?val beleforgatjuk a lisztes r?szt. 20 cm-es form?t kivajazunk ?s bele?ntj?k a t?szt?t. A tetej?t megpakoljuk a m?ln?val ?s 175 C-os el?meleg?tett s?t?ben 30-35 percig s?tj?k. Nem kell teljesen ?ts?tni, a k?zepe maradjon l?gy. Hagyjuk teljesen kih?lni.
A ganache-hoz a tejsz?nt ?s m?lnap?r?t felmeleg?tj?k ?s a csokira ?ntj?k. Amikor teljesen megolvadt a csoki, bormixerrel alacsony fokozaton ?tmegy?nk rajta, hogy sz?p f?nyes ganache-t kapjunk.
A brownie-t ?ll?that? tortaform?ba tessz?k, ami k?r? bel?lre f?li?t tesz?nk. R??ntj?k a kih?lt de m?g foly?s ganache-t ?s a h?t?ben kidermesztj?k. Liofiliz?lt m?lnaszemekkel ?s epres gabonagoly?kkal d?sz?tj?k.