B?cskai rizsesh?s
sponsored links
Hozz?val?k: 6 adag
50 dkg sert?sh?s (comb, lapocka vagy tarja)
1 v?r?shagyma
2 gerezd fokhagyma
2 z?ldpaprika vagy k?pia
2 paradicsom (vagy 1 ev?kan?l s?r?tett paradicsom)
1-1 csapott k?v?skan?l ?r?lt k?m?ny ?s ?r?lt bors
1 ev?kan?l pirospaprika
2 ev?kan?l zs?r (vagy 4 ev?kan?l olaj)
opcion?lisan cs?p?s paprika
s?
25 dkg rizs
Elk?sz?t?s:
M?rj?k meg b?gr?vel a rizs t?rfogat?t, hogy majd tudjuk, mennyi vizet tegy?nk hozz? a v?g?n.
Tulajdonk?pp el?sz?r f?z?nk egy lecs?s p?rk?lt?t.
A hagym?kat ?s a paprik?kat apr?ra v?gjuk, ?s a zsirad?kon elkezdj?k pir?tani, p?r perc m?lva hozz?adjuk a paradicsomot. Ezt gyakori keverget?ssel 5 percig pir?tjuk k?zepes h?n. Hozz?adjuk a felkock?zott h?st, ?s ezzel is pir?tgatjuk m?g 5 percet (feh?red?sig). Bele?nt?nk 1 dl vizet, hozz?adjuk a borsot, k?m?nyt, lefedj?k, ?s addig f?zz?k, m?g a h?s megpuhul. Ezut?n elkeverj?k a pirospaprik?val ?s tesz?nk bele annyi s?t, amely a h?shoz ?s a rizshez is el?g. Beletessz?k a megmosott rizst, ?s annyi vizet ?nt?nk m?g hozz?, amennyi a rizs t?rfogata volt. Fedj?k le, forraljuk fel, ?s 10 percig f?zz?k, ezut?n levessz?k a h?t takar?kra, ?s 20 percig hagyjuk p?rol?dni. Ellen?rizz?k a rizs megpuhult-e, kell-e m?g hozz? l?ttyint?snyi v?z. Majd fedj?k le ?jra, ?s f?z?s n?lk?l hagyjuk m?g t?lal?s el?tt is egy negyed?r?t ?llni.
1 adag 329 kcal
1 adag tartalmaz:
zs?r | sz?nhidr?t | feh?rje |
---|---|---|
9 g | 37 g | 22 g |
26 % | 46 % | 27 % |