AZU TAT?R M?DRA, MARHAS?LT Z?LDS?G- ?S S?S UBORKA RAGUVAL
sponsored links
Az azu- egy nemzeti, tat?r ?tel, amelynek f? ?sszetev?je a
marhah?s (lehet b?r?ny vagy sert?s) ?s s?s savany? uborka (nem ecetes!), kov?szos ubi is j?. Hogy
t?pl?l?bb legyen, megy m?g bele s?rgar?pa ?s s?lt burgonya. Laktat?, nagyon-nagyon finom
egyt?l?tel, nem el?sz?r k?sz?tettem.
Hozz?val?k:
? kg marhah?s
2 nagy hagyma
p?r s?s uborka (3-4 db)
? kg burgonya (6-7 db)
1-2 cikk fokhagyma
2-3 ev?kan?l s?r?tett paradicsompaszta
1 bab?rlev?l
s?
? te?skan?l ?r?lt bors
1 nagyobb s?rgar?pa (kb 150 g)
1-1/2 cs?sze v?z, de m?g jobb a h?sleves
? te?skan?l ?r?lt pirospaprika
1 te?skan?l z?ra, azaz r?mai k?m?ny (2 sem rontja el)
petrezselyemz?ld, kapor
El?k?sz?letek:
A h?st el?bb vastagabb szeletekre majd v?kony, 4-5 cm-es cs?kokra v?gjuk, a hagym?t nagyobb kock?ra. Az ubork?kat kisujjnyira. A s?rgar?p?t
v?kony karik?ra. Ha vastagabb, el?bb felezhetj?k hossz?ban.
A z?ldeket
apr?tjuk. A krumplit pedig tetsz?s szerinti has?bokra, amit az azu k?sz?t?s k?zben k?l?n, megfelel? ed?nyben megs?t?nk.
Elk?sz?t?s:
Vasl?basban (vastagabb alj?ban, vagy ?nt?ttvasb?l lev? a legjobb,
mint pl a bogr?cs ed?ny?nk) olajat hev?t?nk, darabosabb pl k?s?t sz?runk bele,
hogy ne ragadjon le a h?s, belerakjuk a h?scs?kokat ?s er?s l?ngon ?ts?tj?k.
Hozz?adjuk a hagym?t, a 3 ek paradicsompaszt?t. ?t keverj?k ?s fel?ntj?k
h?slevessel. 1 ?r?n ?t p?roljuk.
Ekkor keverj?k hozz? az ubork?t, f?szereket ?
paprika bors, ?n tettem te?skan?l z?r?t vagyis r?mai k?m?nyt, bab?r, + 20 percet
p?roljuk m?g.
Utolj?ra ker?l bele a s?lt krumpli, fokhagyma (er?sebb lesz
az ?zhat?sa), m?g egy kis petrezselyem (ennek z?ldebb marad a sz?ne az ?telben)-
mindezt m?g 7 percig hagyjuk a t?z?n.
Facebookon is megtal?lhat?ak a receptjeim
vicuska13.blogspot.hu