Az én Kubu variációm

2014-01-15

sponsored links


    A kismama lányom azt mondta a minap, hogy ha majd meglesz a baba,õ fõzögetni fog neki,
   és akkor majd adhatom a jobbnál jobb bébikaja recepteket.
   A hétvégén vett vödrösnarancsból még mindig van,(pedig már mindent narancsból készítek)
  Most úgy döntöttem kipróbálom a saját kubu receptemet.A lányok nagyon szerették a boltit.



Hozzávalók: egy jó kancsónyihoz kb 1,5 liter

  • 4 db sárgarépa
  • 3 narancs leve
  • 1 citrom leve
  • 1 dl rostos körtelé (vagy 2 db körte)
  • 3-4 ek alma reszelve (vagy 2 db alma)
  • pici gyömbér reszelve vagy fél kk por
  • méz ha szükséges


A sárgarépákat megpucoltam és karikákra vágva annyi vízzel ,hogy ellepje puhára fõztem.
Az õsszel készítettem vilmoskörte italt, most jó szolgálatot tett a rostjaival.
A pürésített alma is lekerült a kamrapolcról.
(Ha friss almából, körtébõl készítitek, akkor fõzzétek a répával együtt.)
A megfõtt répákat botmixellel pürésítettem, és hozzáadtam az alma pürét, a körtelét
a citrom és a narancs levét.
Megfûszereztem gyömbérrel, s mivel úgy éreztem elég édes, nem tettem bele édesítõt.
Jól összekevertem és öntöttem hozzá még vizet annyit, hogy jó rostos ital jellegû legyen.
Megkóstoltam, és teljesen megvoltam elégedve az ízével és az állagával is.
Remélem majd az unokám is szeretni fogja Ili mama kubuját.



                               A poháralátét jövendõbeli võm kitûnõ munkája. (Lézertechnikával)

Folytats a blogon ... konyha-labor.blogspot.com/2014/01/az-...

sponsored links

Keres?s