AZ ÖTÖDIK KOCKACzUKOR BEVETÉS - DIÉTÁS RECEPTEKKEL
sponsored links
Elõfordul néha az életben, hogy erõs felindulásból olyan kijelentéseket teszünk, amikrõl már a kimondása után tudjuk, hogy ez hülyeség volt. Én a minap azt mondtam valakinek kissé dühösen, hogy szüneteltetem a fotózást.. de pár perccel késõbb tudtam, hogy ez ökörség, hiszen az élet nem élet a fényképezõgép expo-hangja nélkül. Azonnal el is kezdett kattogni az agyam, és már tudtam is, hogy - egy-két megváltozott körülmény ellenére - mi is legyen a következõ project.
Nem, nem ételek témában.. de az biztos, hogy az ételfotózás végtelen szerelem, és a kedvenc társaságommal fõzõcskézés mindig rádöbbent arra, hogy a fõzõcske is úgy a legjobb, ha egyszerre többen veszünk benne részt.
Szani meglepett egy kis ajándékkal, megkaptam "Az én receptkönyvem"-et. A könyv lapjai még szûzek, és úgy érzem, el kell jönnie a megfelelõ pillanatnak, amikor az elsõ sort beleírom. De már most szemezek vele. :-)
A hangulat, mint eddig is. Welcome drink, duma és csacsogás, majd a konyhám pöti méretei miatt megosztott fõzõcske. Szani, Szilvi és Anita készítette a desszertet, és Szilvi, Veronika és én a fõételt. Olyan jól sikerültek ismét az ételek, hogy annak ellenére, hogy diétás recepteket készítettünk, a kajakóma nem maradt el. Ebéd után - kipurcanva és elterülve :-) - hosszasan beszélgettünk. Túl hamar eltelt ez a nap is. :-( Már most várom a februári találkozót.
A fõétel gombás csirkeragu volt zabgombóccal.
Hozzávalók 6 adaghoz:
A raguhoz:
70 dkg csirkemell
2x50 dkg gomba
20 dkg sárgarépa
2 nagy fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 kis csokor petrezselyem
3-4 evõkanál zabliszt
4-5 evõkanál natúr joghurt
1 evõkanál olivaolaj
só
bors
majoranna
tárkony
A gombóchoz:
20 dkg zabpehely
4 evõkanál zabliszt
2 teáskanál olívaolaj
2 dl tej
só
bazsalikom ízlés szerint
Elkészítés:
A ragu:
Hozzávalók 6 adaghoz:
A raguhoz:
70 dkg csirkemell
2x50 dkg gomba
20 dkg sárgarépa
2 nagy fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 kis csokor petrezselyem
3-4 evõkanál zabliszt
4-5 evõkanál natúr joghurt
1 evõkanál olivaolaj
só
bors
majoranna
tárkony
A gombóchoz:
20 dkg zabpehely
4 evõkanál zabliszt
2 teáskanál olívaolaj
2 dl tej
só
bazsalikom ízlés szerint
Elkészítés:
A ragu:
A hagymákat fel kell aprítani és olajon megpárolni. Hozzá kell adni a kockákra vágott csirkemellet, és kb. 25-30 percig párolni. A gombát és a répákat meg kell tisztítani és felaprítani. Hozzá kell adni a raguhoz. Az egészet együtt fõzni kell még 10-15 percig. Ezután a zablisztbõl, joghurtból és vízbõl készített habarást hozzá kell önteni. Ezt követõen kell hozzáadni az aprított petrezselymet és a többi fûszert is. Hagyni kell még egyet rottyanni, és már kész is.
A gombócok:
A gombócok:
A hagymát apróra kell vágni, olajon üvegesre párolni, majd hozzáadni a zabpelyhet, és egy-két perc alatt megpirítani. A tüzet el kell zárni, és rá kell önteni a tejet, hozzáadni a sót és bazsalikomot. Legalább 15 percet kell állnia, hogy a zabpehely magába szívja a tejet. Ezt követõen a masszához kell adni 3-4 kanál zablisztet, majd kis gombócokat kell belõle formálni. Forrásban lévõ vízbe kell tenni õket, és kifõzni. Ha kivetted õket a vízbõl, már tálalhatod is.
A desszert diétás sajttorta:
Hozzávalók:
A tésztához:
A desszert diétás sajttorta:
Hozzávalók:
A tésztához:
1 csomag cukormentes keksz
5 dkg darált mandula
2 dkg xilit
4 dkg Rama
A krémhez:
A krémhez:
30 dkg mascarpone
2,5 ml édesítõszer
5 dkg xilit
3 db egész tojás
2 dkg cukormentes vaníliás pudingpor
1 dkg sovány tejpor
1 rúd vanília kikapart belseje
20 dkg tejföl
A díszítéshez:
A díszítéshez:
7 + 15 dkg vegyes erdei gyümölcs
2 dkg xilit
1 g étkezési zselatin
Elkészítés:
Elkészítés:
A tészta:
Az összemorzsolt kekszet össze kell keverni a darált mandulával, a vajjal és a xilittel. Egy tortaformát ki kell bélelni egy sütõpapírral, majd a kekszes keveréket bele kell nyomkodni.
A krém:
A krém:
A mascarponét ki kell keverni a xilittel, az édesítõvel, a cukormentes vaníliás pudingporral, a tejporral és a tejföllel, majd hozzá kell adni a tojásokat, és bele kell kaparni egy vaníliarúd belsejét. A masszát simává kell keverni.
Rá kell önteni a kekszes alapra a krémet, és 150 fokon 80-100 percet kell sütni vízfürdõben. A formában kell kihûlnie.
A díszítés:
Rá kell önteni a kekszes alapra a krémet, és 150 fokon 80-100 percet kell sütni vízfürdõben. A formában kell kihûlnie.
A díszítés:
7 dkg erdei gyümölcs keveréket felfõzünk 2 dkg xilittel, levesszük a tûzrõl, majd amikor már csak meleg, de nem forró, 1 g étkezési zselatint is bele kell keverünk. A kihûlt torta tetejére kell kenni a kihûlt dzsemet, majd elrendezni rajta a maradék 15 dkg gyümölcsöt.
;-) Csúcsfinom mindkettõ!
Jó étvágyat!
;-) Csúcsfinom mindkettõ!
Jó étvágyat!
Photo by Naky: http://www.facebook.com/naky.photography
All rights reserved (c) 2013