Az igazi csokis perec- Blogkóstoló

2014-01-26

sponsored links

Megint olyan blogot kaptam, amit már ismertem, és bevallom nem volt könnyû dolgom Sem választani nem tudtam a sok finomság közül (sem elkészülni világosban a határidõ utolsó napja elõtt). Végül a csokis perec megfogott. És milyen jól tettem, végre sikerült gyerekkorom pilóta keksz utáni legeslegkedvencebb aprósütijét megcsinálni (még így is, hogy véletlenül a cukor a fiókban maradt, hm....). Szóval köszi Ildikó!
Ez nem az eredeti recept, mert ahhoz változtatni kellett picit, de Ildikóé minden érdem!



Hozzávalók:
100 gramm liszt
100 gramm pörkölt, õrölt mogyoró (törökmogyoró)
100 gramm vaj
1 tojás
60 gramm porcukor
1/4 csomag sütõpor

Csokimáz:
200 gramm étcsoki
2 evõkanál olaj

A hozzávalókat a tojás kivételével késes aprítóban összemorzsoljuk, majd a tojást is hozzáadva gyors mozdulatokkal rugalmas tésztát gyúrunk belõle, és 1 órára hûtõbe tesszük (ettõl lesz ropogós a keksz). Ezután lisztezett felületen kinyújtjuk, majd a perec kiszúróval kiszaggatjuk. Sütõpapírral bélelt tepsiben, 170 fokra elõmelegített sütõben kb. 10-15 perc alatt megsütjük.
Ha kihûltek, olvasztott csokiba mártjuk.
Megjegyzés: az olajos magvakat felhasználás elõtt pirítsuk meg és úgy daráljuk le, sokkal intenzívebb ízük lesz tõle. Diót, mandulát, pisztáciát is használhatunk. Nekem a perec formám kissé viharvert volt, pár darab után feladtam és kekszeket szaggattam. Mondanom sem kell, gyorsabb és fincsi, de nem az az íz
Bejegyzéseim követése

Folytats a blogon ... roselemo.blogspot.com/2014/01/az-igaz...

sponsored links

Keres?s