Aszalt paradicsomos tökmagkenyér

2014-01-27

sponsored links

Azt hiszem míg élek és kísérletezni tudok addig mindig újabb és újabb ötleteket fogok kipróbálni kenyérsütéshez. Ez most olyan olaszos mégis nagyon puha belsejû lett de a külseje ahol kicsit ropogósabb ott olyan mint az álom. Azt hiszem eddig ez a legjobb reform kenyerem. Az aszalt paradicsom vásárlásánál figyelni kell hogy sós vagy édes, mert ha sós akkor tényleg nagyon kicsi kell belõle. Ha a tökmagot nem akarjuk hogy domináljon akkor mehet bele több mandula és kevesebb tökmag.

Hozzávalók:
20 dkg õrölt mandula
20 dkg tökmagliszt
1 dl tisztított víz
3 tojás
3 kk Himalája só
2 kk fûszerkeverék (koriander, fokhagyma, kakukkfû, chili és petrezselyem)  
1-2 szem aszalt paradicsom apróra vágva

Elkészítés:
a sütõt 180 fokra melegítjük. A száraz és a folyékony hozzávalókat külön-külön összekeverjük. Majd összekeverjük. A masszát sütõpapírral bélelt õzgerinc formába tesszük és 25-30 perc alatt készre sütjük.





Folytats a blogon ... lelkesdietazo.blogspot.com/2014/01/as...

sponsored links

Keres?s