Aszalt körtés-joghurtos zabkeksz
sponsored links
A minap a piacon kacsintott rám az aszalt körte egy gyümölcsös stand aszalványai közül. Idáig még sosem kóstoltam vagy sütöttem vele így gyorsan vettem is belõle. Így született meg ez az újabb zabkeksz variáció - ennek a receptnek az átdolgozásával - a család legnagyobb örömére. :)
Nincs is ezeknél a kekszeknél jobb nassolni való.
25dkg liszt
10dkg zabpehely
15dkg margarin
1/2 csomag sütõpor
5dkg nádcukor
10dkg aszalt körte
12,5dkg körtés joghurt
1 tojás
10dkg darabolt csoki vegyesen (fehér,ét)
A tészta hozzávalóit kimértem és a csokidarabkák kivételével lágy, ragdós tésztát gyúrtam. Belevegyítettem a csokidarabokat is és vizes kézzel, kiskanál segítségével diónyi halmokat tettem egy sütõpapírral fedett tepsire. A kanállal kicsit ellapítottam a tésztahalmokat és 170fokos sütõben 15 perc alatt készre sütöttem a kekszeket.