Aszalt barackos köleskása
sponsored links
A kölest mindig elõszeretettel fogyasztom, leginkább édesen, vagyis desszert formájában. A köles rendkívül egészséges gabonaféle, és nemcsak köretként használható.
Ez a desszert nemcsak nagyon finom és laktató, de kevés a kalóriatartalma, és nagyon egészséges is.
A sárgabarack téli idõszakban pedig igazi megváltás, hisz segít a méregtelenítésben, a zsíranyagcserében, emellett számos fontos vitaminnal és jótékony hatással is rendelkezik.
A mandula pedig erõs lúgosító, érdemes tehát rendszerint egy keveset fogyasztani belõle.
Reggelire, vacsorára is kitûnõ, de desszertnek is, ha valami édeset kívánunk.
Hozzávalók:
- 2 dl köles
- 5 dl zsírszegény tej
- 2 dl víz
- 3 evõkanál nyírfacukor
- 1 teáskanál vanília aroma
- fél citrom reszelt héja ...