Aszalt barackos köleskása

2013-01-03

sponsored links


A kölest mindig elõszeretettel fogyasztom, leginkább édesen, vagyis desszert formájában. A köles rendkívül egészséges gabonaféle, és nemcsak köretként használható.

Ez a desszert nemcsak nagyon finom és laktató, de kevés a kalóriatartalma, és nagyon egészséges is.
A sárgabarack téli idõszakban pedig igazi megváltás, hisz segít a méregtelenítésben, a zsíranyagcserében, emellett számos fontos vitaminnal és jótékony hatással is rendelkezik.
A mandula pedig erõs lúgosító, érdemes tehát rendszerint egy keveset fogyasztani belõle.
Reggelire, vacsorára is kitûnõ, de desszertnek is, ha valami édeset kívánunk.

Hozzávalók:
  • 2 dl köles
  • 5 dl zsírszegény tej
  • 2 dl víz
  • 3 evõkanál nyírfacukor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • fél citrom reszelt héja ...

Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2013/01/aszalt...

sponsored links

Keres?s