Arancini, az olasz rizsgomb?c

2022-10-19

sponsored links

Ha m?r az olasz konyh?n?l tartunk, ezek a rizsgoly?k is nagyon finomak :)


Hozz?val?k (4 szem?ly r?sz?re) 2
0 dkg, rizott? rizs (vagy m?s g?mb?ly? szem? rizs), 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, kb 1 liter z?lds?g alapl? vagy v?z, 5 dkg z?ldbors?, 5 dkg reszelt parmez?n, 1 kis kocka vaj, s?, kev?s olaj. Tov?bb?:1 mozzarella goly?, 1 toj?s, s?, bors, zsemlemorzsa, olaj a s?t?shez.

El?sz?r egy rizott?t k?sz?t?nk. Az alapl?t felforraljuk, melegen tartjuk. A finomra apr?tott hagym?t ?s fokhagym?t ?vegesre dinsztelj?k az olajon, hozz?adjuk a rizst, kiss? ?tforgatjuk, fel?ntj?k annyi alapl?vel ami ?ppen elfedi, ahogy elf? az alapl? r?la, fokozatosan adunk m?g hozz?, mjg a rizs megpuhul, az utols? 5 percben hozz?adjuk a z?ldbors?t, majd a t?zr?l lev?ve belekavarjuk a parmez?nt ?s a vajat. Egy lapos ed?nyben elter?tve hagyjuk teljesen kih?lni. A mozzarell?t apr? kock?kra v?gjuk. A toj?st felverj?k a s?val borssal. A hideg rizott?b?l vizes k?zzel goly?kat form?zunk, a k?zep?kbe nyomunk egy mozzarella kock?t, majd a felvert toj?sba ?s a zsemlemorzs?ba forgatjuk, forr? olajban kis?tj?k. Azonnal t?laljuk.

Megjegyz?s: ?ltal?ban el??telk?nt szolg?lj?k fel, adhatunk mell? paradicsomsz?sz?s vagy ak?r friss paradicsomb?l k?sz?lt m?rtogat?t vagy vegyes sal?t?t is.



Folytats a blogon ... https://makacskakonyhaja.blogspot.com...

sponsored links

Keres?s