Angol citromkrém
sponsored links
Nem ez az elsõ eset, hogy citromkrémet készítettem.
Pár éve már megfordult nálunk. Próbáltam megszeretni, de nem ment.
Tekintettel, hogy a családom sem lelkesedett érte, így ejtettem.
Viszont az ötletet alapul véve, készítettem málna és eper felhasználásával, azt nagyon szeretjük :)
Az eperkrém itt található:
Most viszont Lotti, addig-addig "mutogatta" a Meyer citromból készült krémét,
hogy rávettem magam egy újabb barátkozásra :) Ráadásul kedves Beatrix Barátom is ódákat zengett róla.
Nem bántam meg.
Igaz most én is Meyer citromból készítettem.
A Meyer citrom, a citrom és narancs barátságából született citromféle. (F. N. Meyerrõl kapta a nevét,
bár a címkéje szerint a fajtája "enterdonato" :) A legfõbb jellemzõi: virágosabb illatú, narancssárgább, nagyon vékony héjú és nagyon bõséges levû. Sajnos imazalillal kezelt a héja.
(bár tudjuk, hogy nem csak a héja kezelt, hanem bizony fel is szívódik az, ezért a szívecske rá :).
A s... ban bukkanhatunk rá a citromok között, citrom árban van.
Szóval Lotti az Ízes-Mázos oldal szerzõje, csoda klassz dolgokhoz használja az Õ citromkrémét.
Én most csak a krémet készítettem, nem terveztem semmihez,
de volt még három darab a fahéjas csigából és komolyan még azzal is nagyon finom volt.
Szerényebb íze van, mint a citrom-citromból, talán ezért nyerte el a tetszésem.
Angol citromkrém
Hozzávalók
3 db citromból szûrt lé (90 g volt a lé)
2 nagy tojás vagy 3 kisebb
150 g házi vaníliáscukor
pici (gondolatnyi) só
1/2 rúd vanília kikapart magjai
100 g teavaj (hideg, felkockázott)
A tojásokat felütöttem* majd a cukorral, sóval és a vanília magjaival habosra kevertem.
Hozzáadtam a szûrt citromlét.
Vizet forraltam, ráültettem egy rápasszoló fém tálat és a gõz felett a tojásos egyveleget besûrítettem.
A vajat többszörire hozzáadva belekevertem.
Kihûtöttem, majd hidegen még egyszer alaposan átkevertem.
Zárható üvegbe töltöttem. Hûtve tároljuk.
* Nem tudod ki hogy szokta, de én a tojás jégzsinórját mindig eltávolítom.
Egy ilyen krémnél különösen fontos :)