Amikor sör löttyen a sütibe

2010-12-06

sponsored links


Nem kell pánikba esni, az bizony nagyon jó tud lenne, pláne, ha a megfelelõ sör löttyön a megfelelõ sütibe.:) Ezt persze laboratóriumi (konyhai) körülmények között is lehet rekonstruálni, aztán meg nézni a kóstolók elkerekedõ szemét, mikor fény derül a titkos x- hozzávalóra.
Szeretem a sört, de azt kell mondjam, a meglehetõsen testes fekete Guinness sör számomra önmagában fogyaszthatatlan. Viszont csokival együtt, illetve sütibe sütve mestermunkára képes: hihetetlenül kiemeli a csokoládé ízét.

Prémium torta fekete sörrel

Hozzávalók egy 17 cm- es formához:
  • 125 g olvasztott és kihûtött vaj
  • 200 g cukor
  • 35 g kakaópor
  • 1 közepes tojás
  • 125 ml fekete sör (Guinness)
  • 75 ml tejföl
  • 135 g liszt, szitálva
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 tk vanília kivonat
A krémhez:
  • 150 g krémsajt (pl. Philadelphia)
  • 75 g cukor
  • 100 ml tejszín, habbá verve
Elkészítése:
  1. Egy 17 cm- es kapcsos tortaforma alját béleljük ki sütõpapírral, a peremét kenjük ki vajjal.
  2. Melegítsük elõ a sütõt 180 fokra.
  3. Szitáljuk egy tálba a lisztet a szódabikarbónával.
  4. Egy másik tálban, kézi mixer segítségével keverjük habosra a vajat a cukorral, majd szitáljuk hozzá a kakaóport. Folytatva a keverést adjuk hozzá a tojást, majd a sört. Keverjük hozzá apránként az elõkészített lisztet, végül a tejfölt és a vanília kivonatot, keverjük alaposan össze.
  5. Öntsük a masszát a sütõformába. Tegyük az elõmelegített sütõbe, kb. 50 perc alatt süssük készre. Tûpróbával ellenõrizzük, hogy a közepe is megsült- e. Túlsütni nem szabad, mert akkor teljesen kiszárad a tészta. Inkább a sütés utolsó 10 percében figyeljük a tésztát.
  6. A formában hagyjuk kicsit kihûlni, majd távolítsuk el róla karimát és a sütõpapírt, tegyük rácsra, hogy teljesen kihûljön.
  7. A krémhez keverjük habosra a krémsajtot a cukorral, kb. 10 perc alatt. Fontos, hogy egységesen puha, és lágy legyen. Óvatosan keverjük hozzá a felvert tejszínhabot is, majd halmozzuk szépen a torta tetejére. Fogyasztás elõtt legalább fél órára tegyük a hûtõbe.

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/poppykonyha/~...

sponsored links

Keres?s