Amikor semmi nincs itthon, jól jön, hogy valami mindig akad

2010-05-25

sponsored links

avagy a hûtõtakarítás örömei ínséges idõkben...
Már (hó)napok ..khm.. óta valami megmagyarázhatatlanul émelyítõ bûz áradt a hûtõmbõl, aminek az lett az eredménye, hogy nem mertem kinyitni a fiókokat, és úgy általában a hûtõ használattól is elszoktam.. ami, valljuk be.. felvetett némi problémát: hiányzott a hûtõm. A dolog odáig fajult, hogy rávettem magam a nagy feladatra. Kinyitottam a hûtõt, szivaccsal a kezemben, és ... becsuktam. Így érkezett el a fogyókúra effektus: "majd holnap".. így aztán ugyancsak teltek azok a (hol)napok.
Azt hiszem elértem a legdurvább állapotot, mert SZ kezébe vette az irányítást, és a szivacsot. Azt hiszem egy háziasszony akkor kerül a "legmegalázottabb háziasszony" szerepkörbe, amikor már a kedves pár kezd neki a takarításnak, mert már õ sem bírja az eluralkodó állapotokat...
Nos hát így esett, hogy azon a hétvégén amikor minden zárva volt, és voltam olyan hígfejû, hogy nem tartalékoltam be, megtaláltam a fagyasztó mélyén békésen üldögélõ "fehérhúsú tengeri halfilét", ami végül remek kis ebédként végezte:


Halgolyók

Hozzávalók (kb 30 db, 2 személyre pont elég)

50 dkg fehérhúsú tengeri hal (de a fele lehet garnéla is)
1 tojás fehérje
zöldfûszerek: petrezselyem, koriander, snidling, tárkony stb
fehér bors
3 ek tejszín
zsemlemorzsa
olaj

Köret:
mindenkinek a fantáziája, kedve, ízlése szerint, amit szeret

Majonéz:
majonéz
1/2 lime leve
joghurt

A halat robotgépben pürésítjük, hozzáadjuk a sót, borsot, fûszereket. Belekeverjük a tojásfehérjét, és a tejszínt. Kis golyókat formálunk belõle, és zsemlemorzsába forgatva, bõ olajban kisütjük õket.
Közben elkészítjük a kedvünkre való köretet, és a majonézhez keverjük a többi hozzávalót.


Folytats a blogon ... valamikaramell.blogspot.com/2010/05/a...

sponsored links

Keres?s