Amerikai vagy olasz pizza? Kinek a pap, kinek a papné
sponsored links
Nem hiszem, hogy el tudnám bárkivel is hitetni, hogy nem szeretjük a pizzát. Ha minden pizzát bejegyeznék, amit elkészítek, már kétezer bejegyzésnél tartanék. Így is szép számmal osztottam már meg.
Próbálnék újítani, de nincs mit, kialakultak a kedvenc feltétek, így mostanában nagyon hasonló pizzák készülnek nálunk. Egyben azonban közösek, hogy mindig a legjobb minõségû feltétek kerülnek rá, és az, hogy a pizza tésztám kétség nélkül viszi a prímet. Több tízezren sütik már a házi pizzát útmutatásaim alapján, egyben mind egyetértenek, hogy jobb, mint amit korábban kipróbáltak.
Nem olyan régen kezdtem sütni amerikai pizza tésztával pizzát, de mondhatom, hogy hiába más, mégis ugyanolyan finom. Úgyhogy mi biztosan nem visszük ezt a kérdést kenyértörésre.
Gondoltam, hogy bemutatom most a Kisfiam kedvenc pizzáján keresztül a két pizza közötti különbséget. Egyik héten olasz tésztával kérte, a másik héten pedig amerikai, serpenyõs tésztával.
Mindkét pizzán házi paradicsomszószom, mozzarella, fõtt sonka és morzsolt csemegekukorica van, melyet egy kis szárított oregánóval mindig megszórok. Az olasz pizzára még rácsempésztem két plusz feltétet, lila hagyma és bacon szeleteket, hogy ne legyen minden héten egyforma a kölyök pizza.
Olasz pizza tésztám jól bevált receptje:
A pizza sütés alapjairól pedig itt állítottam össze egy kis áttekintést:
Házi pizzasütés lépésrõl, lépésre
Élmény dús házi pizza sütést kívánok!