Amerikai palacsinta
sponsored links
Kiv?l? reggeli vagy d?lut?ni desszert, ami nem ig?nyel akkora munk?t, mint a hagyom?nyos palacsinta, p?r darab el?g bel?le, mivel sokkal laktat?bb a f?l centis t?sztalapoknak k?sz?nhet?en. Ne sajn?ljuk r? a felt?tet, rakjunk mell? fagyasztott vagy id?nygy?m?lcs?ket, nutell?t, lekv?rt, pudingokat, kr?meket vagy ak?r fagylaltot.
Hozz?val?k:
- 200 g liszt
- 1 csomag (7 g) s?t?por
- 1 k?v?skan?l s?
- 1 ev?kan?l cukor
- 300 ml tej
- 1 toj?s
- 50 g olvasztott vaj
Elk?sz?t?s:
- A lisztet, s?t?port, s?t ?s cukrot ?sszekeverj?k.
- Bele?ntj?k a tejet, a toj?st ?s az olvasztott vajat.
- Sz?p sim?ra kikeverj?k egy k?zi habver?vel.
- S?r?bb t?szt?t kapunk mint a hagyom?nyos palacsinta ?s ez l?nyeges. Azonnal s?thet?, nem ig?nyel pihentet?st.
- Felforr?s?tjuk ?s beolajozzuk a palacsintas?t?t vagy serpeny?t, majd amikor felforr?sodott, visszavessz?k a h?m?rs?kletet k?zepesre. Egy f?l mer?kan?lnyi t?szt?t a serpeny? k?zep?re ?nt?nk, hogy kis lep?nyk?ket kapjunk. Az egyik oldalukat kb. 2 percig, a m?sikat 1 percig s?tj?k, m?g sz?p aranybarna nem lesz. A h?fokot mindenki a saj?t k?sz?l?k?hez tapasztalja ki.
- S?t?lap?ttal al?ny?lva megleshetj?k a sz?n?t ?s ?vatosan megford?tjuk, m?g ilyenkor lehet, hogy a teteje l?gy/foly?s ?llag?.
J? ?tv?gyat!